7 Iulie 2020

Celebrul Cirque du Soleil depune actele pentru insolvență și concediază 3.500 de angajați



Compania canadiană Cirque du Soleil depune actele pentru insolvență și concediază 3.500 de angajați, după ce a acumulat datorii mari și nu poate susține reprezentanții din cauza crizei sanitare de Coronavirus, anunță presa internațională.

Recent, compania a anunţat un acord pentru cumpărarea sa de către acţionarii ei actuali, în cadrul unei restructurări care se desfăşoară sub supravegherea tribunalelor, în vederea vânzării sale la licitaţie, notează Agerpres.

Acumulând o datorie de peste 1 miliard de dolari americani, Cirque du Soleil a cerut să fie plasată sub protecţia tribunalului contra creditorilor săi pentru a putea să se restructureze, anunţând în acelaşi timp un acord pentru achiziţionarea sa de către acţionarii ei actuali, ajutaţi de guvernul din Quebec, în vederea vânzării sale la licitaţie într-un interval de 45 de zile.

3.500 de acrobați și tehnicieni, concediați

La sfârşitul lunii mai, fondatorul şi fostul director de la Cirque du Soleil, Guy Laliberte, şi-a anunţat intenţia de a cumpăra compania, adăugând că doreşte să păstreze sediul general la Montreal şi să păstreze o echipă managerială din Quebec.

Compania canadiană a anunţat concedierea a circa 3.500 dintre cei aproximativ 4.600 de acrobaţi şi tehnicieni ai săi, pe care i-a plasat în şomaj tehnic în martie, după anularea a circa 40 de producţii la nivel mondial, în oraşe precum Las Vegas, Tel Aviv, Lyon, Moscova şi Melbourne.

Cirque du Soleil intenţionează să reangajeze marea majoritate a angajaţilor concediaţi imediat ce condiţiile o vor permite, au transmis reprezentanţii companiei canadiene.



Citeste si