Doi angajaţi ai companiei TAROM, testaţi pozitiv de Covid-19

Doi angajaţi ai companiei TAROM au fost testaţi pozitiv de Covid-19, ambele persoane aflându-se în prezent în autoizolare la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

Astfel, în cursul zilei de marţi, 14 iulie, un angajat al companiei TAROM a fost testat pozitiv pentru infectarea cu virusul Covid-19, iar conform declaraţiilor acestuia, infectarea s-a produs în urma unui sejur pe litoralul românesc. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că, în ultimele 14 zile, anterior diagnosticării cu virusul Covid-19, angajatul a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei de joi, 9 iulie 2020, după care s-a învoit, fiind posibilităţi extrem de reduse ca acesta să fi intrat în contact cu alţi colegi din cadrul departamentului unde îşi desfăşoară activitatea, potrivit Agerpres.

Totodată, în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020, un al doilea angajat al companiei a adus la cunoştinţă că a fost testat pozitiv pentru infectarea cu Covid-19 . Testarea a fost realizată în data de 15 iulie pentru debut de infecţie respiratorie acută cu febră, astenie, mialgii, rinoree, cefalee şi tuse seacă. Imediat după comunicarea rezultatului, angajatul TAROM s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

"Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariaţi, în cadrul companiei TAROM a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru identificarea şi înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalţi angajaţi ai companiei, fiind luate toate măsurile dispuse de autorităţi. Menţionăm că cei doi angajaţi nu au interacţionat, în îndeplinirea sarcinilor şi atribuţiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor", precizează TAROM.

Încă de la apariţia primelor cazuri de infectare cu virusul Covid-19, compania TAROM a pus în aplicare un Plan de măsuri stricte pentru prevenirea contaminării angajaţilor, a echipajelor de zbor şi a pasagerilor. Astfel, conform procedurii, aeronavele companiei care transportă pasageri şi mărfuri sunt supuse măsurilor antiepidemice. După efectuarea fiecărei curse, cabina de pasageri, cabina piloţilor, toaletele, bucătăria, cala de bagaje, scările şi toate celelalte suprafeţe ale aeronavei cu care pasagerii sau personalul intră în contact sunt curăţate şi dezinfectate, iar la finalul fiecărei zile de zbor aeronavele sunt dezinfectate suplimentar prin nebulizare. Mai mult, pe timpul desfăşurării misiunilor, angajaţii poartă mască, vizieră, mănuşi si halat de protecţie.

Citeste si:
Lucian Bode: Este ultima șansă a companiei Tarom de a se curăța
Lucian Bode: Este ultima...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Compania naţională operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.

TAROM deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 29 de aeronave, şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri