22 Februarie 2007

Material de urmarire penala in dosarul privatizarii Electrica Sud

DIICOT a inceput prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul privatizarilor strategice, partea care priveste vanzarea societatii Electrica Sud, pana in momentul difuzarii acestei stiri procurorii i-au prezentat invinuirile lui Vadim Benyatov, Stantchev se afla inca in parchet.

Procurorii DIICOT au inceput marti prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul privatizarii Electrica Sud Muntenia, dosar care s-a disjuns din cel mai mare privind mai multe privatizari strategice, informeaza NewsIn.Prezentarea se face pentru patru dintre cei anchetati - Stamen Stantchev (considerat creierul retelei de spionaj), Vadim Benyatov, Dorinel Mucea si Radu Mihai Donciu. Lui Vadim Benyatov i s-a prezentat deja dosarul, marti, iar bulgarul Stamen Stantchev se afla inca in sediul DIICOT, in momentul difuzarii acestei stiri. Fostul ministru al economiei si comertului, Codrut seres, a fost disjuns din acest dosar, potrivit unor surse judiciare.

Reteaua

Seres Codrut - fost ministru al economiei si comertului, a fost pus sub invinuie, in 20 decembrie, sub acuzatia de tradare prin divulgare de informatii secrete si de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational, adica a retelei de spionaj organizate de Stamen Stantchev.

Stamen Stantchev - Este acuzat de spionaj si organizarea acestei retele de spionaj. Fost consultant al Credit Suisse First Boston Europe Londra si Credit Anstalt Investement Bank Corporate Finance Beratungs GmbH Austria, este considerat de procurori creierul acestei retele.

Susak Michal - Acuzat de spionaj. Este vicepresedinte pentru pietele emergente al companiei Credit Suisse First Boston Europe Londra, in prezent fiind director executiv al fondului de investitii PPF Investements.

Vadim Benyatov Don - Acuzat de spionaj. Era responsabil, in cadrul Credit Suisse First Boston Europe Londra, pentru problemele privind pietele de energie emergeneta sau in curs de formare.

Mucea Mihai Dorinel - tradare prin transmitere de secrete. Fost adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului.

Donciu Mihai Radu - tradare prin transmitere de secrete. Fost consilier al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului.

Flore Mircea Calin - acuzat de spionaj. Era reprezentant permanent in Romania Credit Suisse First Boston Europe Londra.

Neagoe Robert Marius - tradare prin transmitere de secrete, fost sef al Directiei Juridice a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul Ministerului Economiei si Comertului.

Mustafa Oral - acuzat de complicitate la savarsirea infractiunii de spionaj, "canal de legatura" intre membri retelei.



Citeste si