Când va circula primul tren de test la Aeroportul Otopeni

Un prim tren de test la Aeroportul Otopeni va circula la finele lunii septembrie, după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și-a asumat responsabilitatea continuării lucrărilor la conexiunea feroviară și peste curtea femeii care a contestat în instanță proiectul.

În momentul de față, lucrarea este gata în proporție de 94%, fără a pune însă la socoteală semnalizarea și automatizarea. În urmă cu o lună de zile, era aproape sigur că punerea în funcțiune a conexiunii feroviare Gara de Nord - Aeroport Henri Coandă Otopeni nu va avea loc în acest an, deși compania gălățeană Arcada lucra la foc automat.

Nu era vina constructorilor, ci a judecătorilor, care au fixat termen abia pe 19 octombrie în procesul în care proprietara unei case contestă Hotărârea de Guvern privind exproprierile în zonă. Astfel, lucrările nu puteau continua peste proprietatea în litigiu.

Halta lui Ion Țiriac mai are de așteptat

Mai departe, în dreptul patinoarului Telekom Arena, deținut de miliardarul Ion Țiriac, lucrările la viaduct sunt aproape finalizate și se mai lucrează doar la mici finisaje. Deocamdată nu au început lucrările pentru construcția haltei de aici, pentru că nu a fost emisă autorizația de construcție. Și această stație va fi dotată cu lifturi și scări rulante. Trenurile vor putea însă circula și în absența acestei halte, ea urmând a fi construită ulterior.

Citeste articolul integral pe Club Feroviar.

Citeste si:
Când va fi gata calea ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni
Ministrul Transporturilor:...

Sursa foto: Club Feroviar

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri