Fundația pentru Parteneriat a finalizat achiziția de echipamente de protecție medicală destinate combaterii COVID-19 dintr-un ajutor financiar în valoare de 100.000 de euro oferit de MOL România. Echipamentele au fost donate Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

MOL România și Fundația pentru Parteneriat sunt astfel alături de personalul medical care depune eforturi pentru combaterea COVID-19, echipamentele de protecție donate – combinezoane, măști, mănuși, purificatoare de aer - fiind instrumente indispensabile pentru condiții de muncă mai sigure în spitale.

MOL România a susținut eforturile de combatere a noului coronavirus încă de la debutul pandemiei pe plan local, prin sprijin financiar direct pentru achiziția de echipamente de protecție și pentru construirea Spitalului Modular 1 Elias, dar și prin susținerea unor acțiuni independente, cum a fost inițiativa Solidar Social.

Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România

Fundația pentru Parteneriat a achiziționat echipamente medicale din ajutorul financiar oferit de MOL România. Donația către cele trei spitale a inclus peste 40.000 de obiecte, printre care combinezoane, măști și mănuși chirugicale, viziere, covoare dezinfectante, aparate de purificare a aerului sau aparate de dezinfecție. La Sfântu Gheorghe a fost instalat, de asemenea, un set de containere modulare pentru triajul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Inițiativa MOL România derulată împreună cu Fundația pentru Parteneriat a fost precedată de un sprijin în valoare de 400.000 de euro pentru procurarea de echipamente de protecție și instrumente medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen) necesare spitalelor din țară și pentru sprijinirea construirii unui spital modular la București. Spitalul modular dedicat tratării pacienților infectați cu COVID-19 are 38 de locuri și este funcțional din luna iulie.

MOL România este de 25 de ani un jucător în economia românească, derulând în ultimii ani mai multe inițiative de sprijinire a sistemului medical, în cadrul cărora a alocat peste 1 milion de euro pentru dotarea mai multor spitale din țară cu aparatură și echipamente moderne. Unul dintre aceste proiecte sprijinite de companie a fost construcția unui heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie - primul heliport al unui spital pediatric din România.

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii.

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România. Fundaţia dezvoltă și implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 20 ani au fost sprijinite, cu peste 63 de milioane de lei, peste 1.270 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri