Fundația pentru Parteneriat a finalizat achiziția de echipamente de protecție medicală destinate combaterii COVID-19 dintr-un ajutor financiar în valoare de 100.000 de euro oferit de MOL România. Echipamentele au fost donate Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

MOL România și Fundația pentru Parteneriat sunt astfel alături de personalul medical care depune eforturi pentru combaterea COVID-19, echipamentele de protecție donate – combinezoane, măști, mănuși, purificatoare de aer - fiind instrumente indispensabile pentru condiții de muncă mai sigure în spitale.

MOL România a susținut eforturile de combatere a noului coronavirus încă de la debutul pandemiei pe plan local, prin sprijin financiar direct pentru achiziția de echipamente de protecție și pentru construirea Spitalului Modular 1 Elias, dar și prin susținerea unor acțiuni independente, cum a fost inițiativa Solidar Social.

Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România

Fundația pentru Parteneriat a achiziționat echipamente medicale din ajutorul financiar oferit de MOL România. Donația către cele trei spitale a inclus peste 40.000 de obiecte, printre care combinezoane, măști și mănuși chirugicale, viziere, covoare dezinfectante, aparate de purificare a aerului sau aparate de dezinfecție. La Sfântu Gheorghe a fost instalat, de asemenea, un set de containere modulare pentru triajul pacienților infectați cu noul coronavirus.

Inițiativa MOL România derulată împreună cu Fundația pentru Parteneriat a fost precedată de un sprijin în valoare de 400.000 de euro pentru procurarea de echipamente de protecție și instrumente medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen) necesare spitalelor din țară și pentru sprijinirea construirii unui spital modular la București. Spitalul modular dedicat tratării pacienților infectați cu COVID-19 are 38 de locuri și este funcțional din luna iulie.

MOL România este de 25 de ani un jucător în economia românească, derulând în ultimii ani mai multe inițiative de sprijinire a sistemului medical, în cadrul cărora a alocat peste 1 milion de euro pentru dotarea mai multor spitale din țară cu aparatură și echipamente moderne. Unul dintre aceste proiecte sprijinite de companie a fost construcția unui heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie - primul heliport al unui spital pediatric din România.

Citeste si:
Rafila: Vârful infecțiilor va fi atins între 15 ianuarie -10 februarie
Rafila: Suntem în stare de...

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii.

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România. Fundaţia dezvoltă și implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 20 ani au fost sprijinite, cu peste 63 de milioane de lei, peste 1.270 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

Citeste si:
Un primar amenință asistații social că le va demola casele dacă nu...
Un primar amenință asistații...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri