Avi Compact, companie fondată de antreprenorul Florin Rădulescu, a obținut o finanțare de 1 milion de lei ( aproximativ 200.000 de euro) prin programul IMM Invest în vederea dezvoltării activității curente, în special cea comercială, având în vedere situația din timpul stării de urgență, dar și situația curentă din piață, în care compania a estimat o întârziere a încasărilor de la beneficiari pe tot parcursul anului.

"Acestă sumă susține activitatea comercială curentă, pentru că așa cum arată datele de piață, dar și situația noastră internă, timpul de încasare al facturilor s-a mărit foarte mult, crescând în medie, în cazul Avi Compact, cu circa 60 de zile", spune antreprenorul Florin Rădulescu (foto).

Avi Compact este principalul distribuitor Daikin în România, dar are în portofoliu și alte mărci precum Samsung, Mitsubishi, Visemann, Vaillant. Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro, iar pentru 2020, in pofida pandemie, Florin Radulescu anticipeaza un avans de 10% al business-ului.

"La începutul acestui an am reinvestit o parte din profit în stocuri, așa că perioada stării de urgență ne-a găsit pregătiți. Aerul condiționat și sistemele de climatizare sunt o necesitate, chiar și în aceste perioade dificile. Stocurile ne-au ajutat să facem față atunci când cererea a fost mare și importurile de echipamente și piese de schimb au avut întârzieri mari", explică antreprenorul.

El mai estimează că în contextul pandemiei de Covid-19 precum și al creșterii numărului de avarii în furnizarea apei calde și a agentului termic, piața de centrale termice va crește cu aproximativ 10% până la finalul anului.

Citeste si:
Vanzarile de echipamente de climatizare, afectate de conditiile meteo
Avi Compact: Ploile si...

Perioada critică pentru domeniul construcțiilor, în ianuarie - aprilie 2021

"Din estimările noastre, sectorul construcțiilor a înregistrat o scădere cu 15-20% a proiectelor mari. În acest an s-au finalizat proiectele începute, însă nu s-au mai demarat altele noi. Piața instalațiilor de climatizare a scăzut cu 18-22%. Perioada critică pentru firmele din domeniul construcțiilor va veni în ianuarie - aprilie 2021. Firmele mai mici nu au reușit să își plătească taxele la zi, iar numărul proiectelor a scăzut", spune Florin Rădulescu.

Pentru 2021 Avi Compact își propune menținerea cifrei de afaceri, crearea unor stocuri proprii de piese și echipamente, mărirea echipei. De asemenea, un alt obiectiv este deschiderea unui punct de service în zona de est a țării (Iași).

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri