5 Martie 2007

Compania RWE, interesata de complexele energetice si de hidrocentrala Tarnita

RWE Power Germania vrea sa participe la privatizarea Complexelor energetice Turceni si Rovinari, dar si la realizarea proiectului hidrocentralei cu acumulare si pompaj de la Tarnita – Lapusesti, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Potrivit comunicatului, reprezentantii RWE Power s-au intalnit la sediul MEC, cu ministrul de resort, Varujan Vosganian, potrivit NewsIn. Compania germana se afla printre investitorii preselectati pentru participarea la constructia reactoarelor nucleare trei si patru de la Cernavoda.

Cei doi reprezentanti ai RWE Power, directorul general executiv, Jan Zillius, si vicepresedintele executiv, Gerd Jaeger, i-au prezentat ministrului programele de investitii ale companiei. Vosganian i-a informat pe acestia ca Romania are nevoie de parteneri seriosi pentru programele de investitii din domeniul energetic, pentru a-si indeplini toate obiectivele stabilite.

RWE Power este angajata, in prezent, in constructia a doua grupuri moderne de energie cu putere cumulata de 2.100 MW si deruleaza investitii majore in sectorul energiei alternative.



Citeste si