29 Octombrie 2020

Un retailer din România nu mai comercializează produse din blană naturală de animale, în semn de solidaritate pentru acestea



Retailerul online Answear susține moda ecologică (Green Friendly Fashion) și moda care protejează animalele (Animal Friendly Fashion) și adăugă pe website categorii noi de haine din materiale reciclabile și biodegradabile, încurajând astfel sustenabilitatea în industria fashion.

Compania se alătură inițiativei mondiale Fur Free de reducere a producției de îmbrăcăminte care este asociată cu o cruzime inutilă asupra animalelor. Astfel, Answear.ro nu mai comercializează produse din blană naturală de animale și încurajează producția de produse care sunt animal friendly și folosește materiale alternative.

Cum să alegi materiale prietenoase cu mediul

S-a presupus că țesăturile naturale precum inul sau bumbacul sunt mai prietenoase cu pielea noastră decât fibrele artificiale. Sunt mai bune decât poliesterul din motive ecologice: sunt biodegradabile și producția lor emite cantități mai mici de dioxid de carbon.

În afară de naturalețea țesăturilor, o atenție sporită merită și originea și metoda de producție a acestora. Cea mai bună opțiune e redată de materialele organice certificate. De exemplu, bumbacul organic este produs într-un mod sigur pentru ecosisteme și vopsit cu coloranți inofensivi. Tricourile, cămășile, blugii și alte produse din bumbac organic se disting, de asemenea, prin durabilitate și rezistență.

Utilizarea materialelor naturale se limitează nu numai la îmbrăcăminte, ci și la producția de pantofi sau genți. Marca Birkenstock pune mult accent pe acest lucru în produsele lor. Tommy Hilfiger, de exemplu, oferă pantofi finisați cu un material inovator, precum o piele – un material creat din deșeurile rezultate din producția de mere.

Reciclarea este o acțiune din ce în ce mai populară în lumea modei, iar mărcile au început să folosească materiale în moduri diferite. Așadar, dacă trebuie să vrem să cumpărăm ceva din pliester, o alegere înțeleaptă ar fi o fibră din plastic reciclat. Putem recicla nu numai plasticul, ci și bumbacul. Materialele rezultate din reciclare pot fi găsite în oferta multor mărci (Femi Stories, Vero Moda), uneori servind și ca umplutură pentru jachete din puf (Jack Wolfskin, The North Face) și piese pentru pantofi: talpă, căptușeală și alte elemente (Converse, Gumbies , Timberland).



Citeste si