Creștere substanțială a profitului IKEA după ce oamenii s-au îngrămădit să își renoveze casele

Grupul Inter Ikea, compania care deţine franciza IKEA, şi-a accelerat creşterea în perioada august 2019 - august 2020, în condiţiile în care actuala criză provocată de pandemia de COVID-19 a stimulat dorinţa consumatorilor de a cheltui mai multe pentru casele lor, transmite Agerpres.

Profitul înainte de taxe a crescut cu 13%, la 2,02 miliarde de euro, după ce în precedentul an fiscal creşterea profitului a fost de 5%.

În septembrie, grupul Inter Ikea anunţase un declin al vânzărilor de 4% în perioada august 2019 - august 2020, la 39,6 miliarde de euro, ca efect al pandemiei şi a închiderii temporare a magazinelor.

Directorul financiar al Inter IKEA, Martin van Dam, a afirmat că vânzările în septembrie şi octombrie au fost solide, după redresarea "fantastică" din perioada iunie - august 2020. Conform grupului suedez, tendinţa consumatorilor de a cheltui mai mult pentru casele lor va continua.

Magazinul IKEA din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiţie de 90 de milioane de euro care a creat 600 de noi locuri de muncă.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri