Ingka Group, care deţine 90% din magazinele de mobilă Ikea din întreaga lume, va extinde cu trei luni, până în august, perioada în care îi va plăti pe cei aproximativ 12.000 de angajaţi din Rusia şi ar putea continua să-i plătească şi după această dată, a afirmat Tolga Oncu, director pe segmentul de retail în cadrul grupului suedez.

La începutul lunii martie, retailerul a anunţat că va închide temporar magazinele şi va întrerupe aprovizionarea în Rusia, citând perturbările din lanţurile de aprovizionare şi condiţiile comerciale dificile provocate de invadarea Ucrainei de către Moscova. La acel moment, compania anunţă că angajaţii vor fi plătiţi în ruble, cel puţin până în luna mai, potrivit Agerpres.ro.

"Am prelungit cu şase luni perioada în care îi vom plăti pe angajaţii din Rusia. Vom continua să monitorizăm, să analizăm şi să urmărim ce se întâmplă şi vom lua decizii privind viitorul afacerii", a declarat Tolga Oncu.

Foarte multe companii occidentale au ieşit de pe piaţa rusă după invadarea Ucrainei de către Moscova şi a impunerii de sancţiuni.

Firme ca McDonalds şi Renault au anunţat că vor continua deocamdată să-şi plătească angajaţii din Rusia.

De asemenea, Oncu a refuzat să precizeze dacă firma ia în considerare retragerea totală din Rusia. Până acum, Ingka a păstrat deschise cele 14 mall-uri din Rusia, sub brandul "MEGA".

Ingka are 17 magazine în Rusia şi un centru de distribuţie. În cel mai recent an fiscal, Rusia a fost a zecea mare piaţă pentru Ingka, cu vânzări de retail de 1,6 miliarde de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri