Bogdan Andronache, Alexandru Petrescu, Dan Simota și Marius Cirstea sunt cei patru tineri antreprenori care au lansat, săptămâna trecută, prima platformă de reciclare a deșeurilor pentru companiile din România - EcoTree.

Urmărind cu atenție evoluția pieței reciclării în Romania, tinerii fondatori ai startup-ului EcoTree au observat oportunitatea de a îmbunătăți comunicarea între principalii jucători implicati în aceasta, colectorii pe de-o parte și generatorii pe de altă parte.

„Așa a apărut nevoia pentru a crea un marketplace ce aduce în același loc jucătorii din piață și să creeze un mediu propice creșterii ratei de reciclare”, spun fondatorii platformei EcoTree.

Bogdan Andronache, Alexandru Petrescu, Dan Simota și Marius Cirstea (foto) au investit în noua platformă circa 10.000 euro, la care s-a adăugat timpul alocat în acest proiect al fiecaruia dintre fondatori pentru a înțelege piața și legislația.

Cum pot companiile sa recicleze mai ușor folosind noua platformă

Companiile au posibilitatea de a alege colectorii ce se pliază cel mai bine pe nevoile lor, precum și gestiona într-o manieră digitală documentele.

În platforma EcoTree, generatorii cu nevoi de reciclare pot identifica mai ușor furnizori: firme de colectare, reciclatori, salubriști, centre de sortare a deșeurilor, ONG-uri, în așa fel încât să găsească cea mai potrivită soluție pentru compania lor și pentru nevoile de management al deșeurilor pe care le au.

Pentru a putea folosi platforma creată de cei patru antreprenori, primul pas este ca business-urile să își creeze un cont, introducându-și datele. Apoi, caută colectori pentru tipurile de materiale pentru care are nevoie de reciclare și adaugă comenzi care se duc direct la colectorii înregistrați în platformă.

În pasul următor, colectorul se poate prezenta la companie pentru a ridica respectiva comandă. Condiția este ca această comandă să respecte o anumită cantitate minimă: de pildă, 50 kg de carton sau 50 kg de plastic.

EcoTree lucrează cu companii din industria FMCG, retail și oil&gas. Crearea unui cont în platformă este gratuită. Ulterior, în funcție de nevoile companiilor, fondatorii au creat o serie de pachete prin care monetizează serviciul oferit. Pentru companiile cu nevoi minimale exista varianta gratuită.

În ceea ce privește planurile de viitor, tinerii spun că vor să dezvolte platforma astfel încât să ofere soluții nu doar pentru companii, ci și pentru persoanele fizice care doresc să recicleze deșeurile de acasă.

„Reciclarea este o provocare în foarte multe țări la nivel mondial. De aceea, ne dorim ca în urmatorii ani să scalăm conceptul la un nivel internațional și să ne extindem și pe alte piețe”, spun fondatorii EcoTree.

Sursa foto: EcoTree

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri