Pepco donează peste 85.000 euro pentru copiii înscriși în programele World Vision România

Compania Pepco România donează peste 85.000 de euro pentru a sprijini 627 de copii înscriși în programele educaționale derulate în cursul anului școlar curent de către Fundația World Vision România.

Circa 60% din suma donată de companie este destinată asigurării de burse școlare pentru 60 de copii beneficiari ai programului „Vreau în clasa a 9-a”. Acesta este unul dintre cele mai longevive programe ale Fundației, ajuns în prezent în cel de-al 12-lea an de existență, interval în care a susținut peste 3000 de elevi să absolve liceul.

Bursele sunt oferite copiilor cu vârste între 14 și 18 ani ale căror familii nu au resursele necesare pentru a-i susține financiar să își continue studiile liceale. Deși și-au câștigat pe merit locul la liceu, acești copii au mari dificultăți în a-și continua studiile, din cauza situației economice precare a gospodăriei. Bursele se acordă pe toată durata celor patru ani de studii liceale și acoperă activități educaționale, transport, cazare, rechizite și materiale școlare, sesiuni vocaționale, precum și alte activități, cum ar fi activități de educație nonformală, educație financiară, responsabilitate socială, socializare – prin petrecerea unui timp liber de calitate.

Principalele criterii de selecție a bursierilor sunt venitul scăzut al familiei (sub 800 de lei lunar) și condițiile specifice fiecărui caz, precum apartenența la o comunitate vulnerabilă, izolată geografic, discriminată sau săracă.

„Donația Pepco România, un partener de tradiție al World Vision România, ne permite să mărim numărul de burse acordate unor copii săraci din mediul rural care nu au altă șansă la viitor mai bun decât educația”, declară Mihaela Nabăr, director executiv al Fundației World Vision România.

Citeste si:
Profitul grupului Pepco a scăzut cu 16% din cauza efectelor pandemiei
Grupul Pepco a raportat un...

În acest an, restul de aproximativ 40% din donația oferită de Pepco România va fi utilizat pentru finanțarea unei Școli de vară pentru 467 de elevi din programul „Pâine și Mâine” al World Vision România, care va avea loc în perioada august-septembrie 2021. Acesta este un alt program multianual al organizației, care oferă o masă caldă și educație remedială (meditații după ore și ajutor la teme, cu ajutorul unor profesori colaboratori) pentru elevii de școală primară și gimnazială. În cadrul acestei Școli de vară, cei 60 de bursieri Pepco vor organiza ei înșiși – în premieră – sesiuni de mentorat și activități de petrecere a timpului liber pentru colegii lor mai mici.

World Vision România este o organizaţie care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 28 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri