Distribuitorul Macro­mex, unul dintre cei mai mari jucători din industria de food din România anunță construirea celui de al doilea depozit, Corso Distribution Center, în localitatea Chitila. Costul investiției se ridică la valoarea de 15 milioane de euro și va fi finanțat atât din fonduri proprii, cât și dintr-un credit de investiții pe termen lung oferit de Alpha Bank România.

Noul depozit va acoperi o arie de 10.000 mp și va fi compus din zona de depozitare pentru congelate, cea pentru refrigerate, o clădire administrativă cu două etaje, precum și diverse clădiri tehnice. Aceste construcții se vor situa pe o suprafață de teren de 50.000 mp, pe care se are în vedere o extindere viitoare.

Corso Distribution Center va avea o capacitate de depozitare de 10.500 de paleti în zona de temperatură de -24 grade Celsius și de 2.200 de paleți în zona produse refrigerate (0-2 grade Celsius) cu câte șapte, respectiv trei porți de andocare prin intermediul cărora vor putea circula peste 3000 paleți IN/OUT zilnic. De asemenea, în interiorul depozitului vor exista zone de pregătire a comenzilor de livrat către clienti, ce vor permite procesarea a mai mult de 800 comenzi zilnic.

Facilitatea va fi deservită de o zonă de parcare cu mai mult de 150 de locuri, atât pentru autoturisme, cât și pentru autoutilitare și camioane, fiind prevăzută și cu 10 stații de încărcare rapidă a bateriilor mașinilor electrice.

Retail jobs

Ce tehnologii vor fi integrate

Corso Distribution Center va beneficia de cele mai noi tehnologii logistice și IT pentru recepția, încărcarea/ descărcarea și manipularea mărfurilor, precum electrostivuitoare cu tehnologie Lithium-ion, sistemul de pregătire a comenzilor „pick by voice” sau sistemul de management al mărfurilor din depozite. De asemenea, va exista o zonă de training și de prezentare de produse cu facilități de pregătire a mâncării. Atât zona de depozit, cât și cea de birouri, vor beneficia de toate facilitățile unei bune exploatări: sală de mese, vestiare, săli de ședințe, grupuri sanitare, la cele mai moderne standarde.

“Faptul că progresul tehnologic este un proces continuu, general și ireversibil, este indubitabil. Ceea ce diferențiază însă jucătorii din peisajul macroeconomic este mai degrabă viteza de adaptare la schimbarea continuă și adoptarea tehnologiei pe măsura dezvoltării ei. Macromex este unul dintre acei jucători agili, cu abilitățile necesare pentru a construi atât pe piețe mature, cât și noi, produse și branduri relevante, echipe și infrastructură de top. Astfel, această investiție vine firesc în întâmpinarea nevoilor companiei de a asigura cele mai înalte standarde de calitate cu privire la serviciile logistice și de distribuție”, transmite Albert Davidoglu, CEO Macromex.

Citeste si:
Penny va angaja 5.000 de persoane până în 2029 și își triplează...
Penny va angaja 5.000 de...

Preocupare pentru protecția mediului

În ceea ce privește grija pentru mediu, Macromex are foarte multe proiecte implementate, precum colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora, inclusiv a echipamentelor electrice și electronice, renunțarea la achiziția de apă îmbuteliată. S-a redus masiv consumul de hârtie prin implementarea unui sistem electronic de emitere, circulație și arhivare a diverselor documente interne. De peste 5 ani, în depozitul din Câmpia Turzii, 30% din energia electrică consumată provine de la o fermă de panouri fotovoltaice.

Reprezentanții companiei spun că au în vedere achiziția, în viitor, de autoturisme și autoutilitare electrice, motiv pentru care, la Corso Distribution Center, a fost prevăzută dotarea cu 10 de stații de încărcare rapidă a acestora. De asemenea, se vor utiliza timere automate pentru economia de electricitate, care practic întrerup automat alimentarea cu electricitate, în afara orelor de program, a diverselor echipamente de iluminat și climatizare. Se vor folosi corpuri de iluminat pe bază de leduri și echipamentele de frig de ultimă generație, eficiente energetic, ce vor asigura o reducere a consumului de electricitate cu 30%, comparativ cu vechea locație, deși în Chitila capacitatea de depozitare va fi dublă.

Citeste si:
Un nou depozit IKEA se va deschide în București
Un nou depozit IKEA se va...

Impactul asupra comunității

“Am găsit o deschidere deosebită și o permanentă susținere din partea autorităților locale și a furnizorilor de utilități, ceea ce practic ne-a ajutat să respectăm întocmai planul de realizare a investitiei, mai ales în contextul actual de pandemie. Prezența Macromex în Chitila va aduce multe oportunități localnicilor. Macromex va susține și crearea sau dezvoltarea unor mici afaceri complementare în jurul noului centru de distribuție”, a mai declarat Albert Davidoglu, CEO Macromex.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri