Diversitatea și egalitatea de șanse fac parte din ADN-ul Kaufland România. Sub sloganul “Contribuie. Codează. Integrează. Asigură accesul persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.”, compania lansează Accessibility Hackathon și invită profesioniștii din domeniul IT să se alăture acestei inițiative sociale.

Evenimentul se desfășoară în intervalul 16 aprilie – 14 mai, exclusiv online, și este deschis tuturor persoanelor interesate să codeze, contribuie și asigure accesul persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.

Competiția lansată de Kaufland România întărește promisiunea asumată în fața persoanelor cu dizabilități – aceea că rolul lor pe piața muncii este unul esențial, iar compania va face toate demersurile necesare pentru a le face drumul către un loc de muncă potrivit cât mai ușor posibil.

Kaufland România – Un an și jumătate de A.C.C.E.S.

În urmă cu un an și jumătate, Kaufland România a lansat A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale), program care a făcut posibilă integrarea în echipă a peste 300 de persoane cu dizabilități, din orașe precum București, Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare, Oradea. În prezent, peste 90 de locații Kaufland din România au cel puțin un angajat cu dizabilități.

Prezența noilor colegi în echipă înseamnă, pe lângă amplificarea diversității, și o constatare importantă la nivelul companiei: mai sunt multe de făcut, dar și de învățat despre incluziunea persoanelor cu dizabilități în piața muncii, așa cum arată ea astăzi. Astfel, este nevoie de resurse tehnologice suplimentare, resurse care sunt astăzi mai diverse ca oricând.

Și cum altfel pot fi mai bine identificate și transformate în soluții aceste resurse decât cu ajutorul specialiștilor din IT? Aceasta este provocarea lansată prin Accessibility Hackathon, competiția care pune în joc un premiu în valoare de 16.000 de dolari.

Fie că este vorba despre o soluție utilă în procesul de aplicare pentru un loc de muncă potrivit abilităților lor, în cel de angajare (pregătirea și completarea documentelor necesare pentru medicina muncii sau semnarea contractului) sau în cel de integrare la noul loc de muncă (eficientizarea comunicării între aceștia și noii colegi) - toate ideile sunt așteptate și apreciate.

Pentru mai multe detalii și pentru înscrieri, vă invităm să accesați: https://kaufland.devtalks.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri