Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că un ghid de bune practici pentru evitarea aglomerării, realizat împreună cu organizaţiile retailerilor, va fi disponibil pentru magazine, scrie Agerpres.

El a precizat că acest ghid este necesar pentru ca măsurile în vigoare privind limitarea răspândirii SARS-CoV-2 să se implementeze eficient.

"Măsurile sunt obligatorii, depinde acum fiecare cum le implementează sau dacă le implementează şi atunci trebuie să ne asigurăm că ele se implementează în mod eficient, că am văzut că au existat în unele locuri aglomeraţii şi poate că magazinele mici nu au capacitatea, de exemplu, să facă analize de genul acesta şi atunci venim în sprijinul lor. Marile magazine, de regulă, nu au probleme, pentru că au capacitatea de a implementa tot felul de metode şi cineva se ocupă special de aceste lucruri şi acolo nu au fost probleme. În schimb, în magazinele mai mici au fost probleme tocmai pentru că genul acesta de activitate pentru ei înseamnă un efort suplimentar şi cumva i-am scutit de un efort", a explicat Alin Stoica.

Prefectul a avut o întrevedere online, miercuri, cu reprezentanţii retailerilor pe tema evitării aglomerării în magazine şi a precizat că aşteaptă feedback-ul acestora privind ghidul de bune practici.

El a subliniat că magazinele nu sunt obligate să folosească o anumită strategie împotriva aglomerării. "În urma discuţiilor, am înţeles care sunt problemele practice şi împreună cu dumnealor am stabilit că trebuie să existe flexibilitate şi atunci fiecare magazin îşi alege metoda proprie pe care o consideră cea mai bună, important e să se evite aglomerarea", a menţionat Alin Stoica.

Potrivit acestuia, patrulele vor fi mai atente în weekend privind posibile aglomerări din magazine. "Există tot timpul patrule pe străzi, dar va fi atenţia un pic mai mare pe zona aceasta în weekend, pentru că acolo este problema", a adăugat prefectul.

Miercuri, după întrevederea cu reprezentanţii retailerilor, Alin Stoica declara că magazinele îşi vor informa clienţii privind capacitatea pe care o au, iar una dintre opţiunile pe care le au la dispoziţie pentru evitarea aglomerării este accesul limitat la numărul coşurilor de cumpărături.

Prefectul menţiona că, în momentul în care se va atinge capacitatea maximă, clienţilor nu li se va mai permite să intre în magazin până când acesta nu se va mai elibera. Magazinele care au contoare electronice puse în funcţiune le vor menţine, celelalte vor avea doar obligaţia de a afişa care este numărul maxim de clienţi, preciza el.

Retail jobs Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri