EFdeN, reprezentanta României la patru ediții internaționale Solar Decathlon Europe, a inițiat demersurile necesare calificării României ca țară organizatoare a competiției de locuințe solare în 2023. ENGIE Romania, unul dintre partenerii tradiționali ai asociației, susține și de această dată inițiativa tinerilor entuziaști de la EFdeN și demersul lor de înscriere a României ca țară organizatoare.

În prezența Miniștrilor Energiei - Virgil Popescu, Mediului, Apelor și Pădurilor – Barna Tánczos și Cercetării, Inovării și Digitalizării – Ciprian Teleman și a reprezentanților mediului academic, ENGIE Romania și-a exprimat susținerea acestui proiect atât de ambițios și necesar pentru un viitor mai verde.

Împărtășim bucuria organizatorilor de a vedea că o competiție internațională care aduce în prim plan sustenabilitatea energetică este găzduită de România. Susținem EFdeN încă din 2015 întrucât avem aceeași viziune despre viitor, iar participarea la Solar Decathlon este o oportunitate de stimulare a inovației și a concursului de idei pe subiecte de interes cum sunt locuințele pasive, utilizarea surselor de energie verde, a soluțiilor de eficienţă energetică și a celor integrate de tip casă inteligentă.

Retail jobs

- Cristian Buzan, Executive Vice President ENGIE Romania -

Înaintea desemnării echipei bucureștene ca organizator, România a participat la 4 din cele 5 ediții Solar Decathlon Europe, ultimele două participări ale EFdeN, prin care au fost construite prototipurile de case inteligente EFdeN 4C și EFdeN Signature, fiind sprijinite de către ENGIE Romania. Cele două prototipuri de casă inteligentă pot fi vizitate în incinta Facultății de Inginerie a Instalațiilor din București.

Pentru organizarea Solar Decathlon Europe 2023 la București sunt așteptate, ca la fiecare ediție, aproape 20 de echipe multidisciplinare de studenți, dornice să schimbe peisajul mediului construit european cu unul adaptat provocărilor actuale. În cadrul concursului, timp de doi ani, echipele se pregătesc pentru toate fazele construirii unei case pasive, de la concepere la construcție, iar în faza finală, de competiţie, se întrec, timp de două săptămâni, la fel ca în decatlonul atletic, în 10 probe. Studenții își organizează singuri echipele multidisciplinare, astfel încât să poată proiecta și construi prototipul pe care îl înscriu în concurs. Probele la care sunt supuse aceste echipe evaluează arhitectura, integrarea în mediul construit, aspecte legate de inginerie, inovaţie, sustenabilitate, dar și viabilitatea produsului pe piețele cărora le sunt destinate aceste construcții.

Citeste si:
Primul oraș din România care va folosi energie 100% regenerabilă
Primul oraș din România care...

Având aceeași viziune asupra viitorului, unul cu emisii reduse de carbon, ENGIE Romania a fost alături de EFdeN în proiecte inovatoare care utilizează surse alternative de energie, tehnologii integrate de smart home şi smart city, soluții inovatoare de eficienţă energetică, precum și campanii de conștientizare despre producția de energie electrică din surse regenerabile.

ENGIE Romania este angajată să accelereze tranziția către o economie cu impact neutru în ceea ce privește emisiile de carbon, printr-un consum redus de energie și soluții prietenoase cu mediul. Cu o capacitate proprie de producție de energie regenerabilă de 110 MW, ENGIE Romania își propune să dezvolte atât capacitățile deținute, cât și cele puse la dispoziția clienților.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri