Artesana, producătorul de lactate artizanale, integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor.

Noua fabrică va fi dotată cu echipamente moderne de producție, de la linii automatizate de procesare a laptelui, până la etichetare și ambalarea finală.

Numărul total al angajaților Artesana va crește până la aproximativ 100 de persoane, în același ritm cu creșterea graduală a producției estimată să ajungă la capacitate maximă la finalul anului 2022.

Investiția totală în noua fabrică de producție se ridică la peste 5 milioane de euro, finanțare atrasă prin companiei de private equity, ROCA Investments și prin grantul nerambursabil obținut prin schema de ajutor de stat nr. 807/ 2014, în valoare de aproximativ 2,3 milioane euro.

Noua fabrică Artesana va fi construită lângă cea existentă, va avea o suprafață totală de 3.100 mp, din care suprafața de producție va ocupa circa 2.350 mp și va asigura o capacitate suplimentară de producție de aproximativ 40 tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult față de producția actuală.

Pe lângă zona de producție, noua construcție a fost proiectată să încorporeze spații extinse de birouri, mai multe săli de întâlniri și de evenimente, precum și un mini-atelier artizanal destinat activităților de team building unde grupurile de participanți vor învăța să producă lactate artizanale, sub îndrumarea specialiștilor Artesana.

Noua fabrică de producție Artesana face parte din planul de dezvoltare a Companiei pentru următorii 5 ani, care mai cuprinde diversificarea portofoliului de produse și deschiderea către piețe externe de desfacere.

Artesana a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3,7 mil. euro, în creștere cu 21% față de anul anterior, și și-a extins distribuția în peste 700 de magazine din retailul modern, precum și în lanțuri locale și băcănii specializate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri