15 Aprilie 2021

ROCA Investments raportează un randament al investițiilor de 62% în 2020



ROCA Investments, companie care oferă soluții de capital și parteneriat activ pentru consolidarea și scalarea IMM-urilor românești, a fost evaluată la 42 milioane euro, aproape o dublare față de nivelul de 22,3 milioane euro de la finalul anului 2019. Randamentul investițiilor pentru anul 2020 este și el în creștere, ajungând la 62%.

Pornită în urmă cu 3 ani, ROCA este prezentă în 10 județe ale țării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producție materiale de construcții, îngrijirea personală.

Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operațional (EBITDA) de 5 milioane euro și au peste 1.000 de angajați.

Brandurile care se numără în ecosistemul ROCA sunt: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).

Planurile de dezvoltare ale companiei

„Pentru 2021 ne-am definit trei direcții strategice de dezvoltare la nivel de portofoliu: consolidarea companiilor prin procese de M&A, pentru a crea companii mai solide și mai relevante, digitalizarea acestora pentru a avea procese mai simple și informații în timp real și accesarea de fonduri europene pentru a dezvolta companiile cu echipamente cât mai performante”, a spus Rudolf Vizental.

Pentru 2021 ROCA și-a propus să investească în companii mai mari și să mărească tichetul per tranzacție. ROCA se îndreaptă către companii care au potențial de creștere accelerată și au nevoie de sprijin în acest sens, care se află într-un moment de dificultate și care au nevoie de un partener pentru a trece peste acest impas, dar și către companii care caută să transfere managementul businessului în mâinile unor executivi performanți.



Citeste si