Subsidiara din Franţa a grupului Ikea, cel mai mare comerciant mondial de mobilă, a fost condamnată la plata unei amenzi de un milion de euro după ce a fost găsită vinovată pentru stocarea datelor personale cu privire la angajaţi, date pe care le-a obţinut în mod incorect, informează Reuters şi AFP.

De asemenea, fostul director general al Ikea France, Jean-Louis Baillot, a fost găsit şi el vinovat în acest dosar şi a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare. De asemenea, judecătorii l-au amendat pe Jean-Louis Baillot cu 50.000 de euro pentru stocarea datelor personale, conform Agerpres.ro.

Subsidiara din Franţa a grupului suedez Ikea a fost acuzată că şi-a spionat angajaţii timp de mai mulţi ani, de violarea vieţii private prin colectarea de informaţii legate de conturile lor bancare precum şi pentru că, uneori, a utilizat angajaţi sub acoperire pentru a scrie rapoarte despre personal. Acuzaţiile s-au concentrat pe perioada 2009-2012, deşi procurorii susţin că spionarea angajaţilor a început în anii 2000.

Procurorii francezi au cerut o amendă de două milioane de euro pentru Ikea France, care este deţinută de grupul suedez Ingka Group, proprietarul magazinelor de mobilă Ikea.

În hotărârea sa publicată marţi, tribunalul corecţional din Versailles (regiunea Parisului) a decis că acuzaţii sunt vinovaţi de "colectarea de date cu caracter personal printr-un mijloc fraudulos" dar i-a condamnat la pedepse mai mici decât cele cerute de procuratură, care i-a acuzat de "supraveghere în masă".

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiţie de 90 de milioane de euro, care a creat 600 de noi locuri de muncă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri