Belgienii de la Liebrecht&wooD, dezvoltatorii proiectului Fashion House Outlet, au investit aproape 5 mil. euro din banii proprii in ultimul an si jumatate pentru un drum de acces catre autostrada A2 dinspre Cernica. Acesta este primul pas dintr-o investitie de peste 100 mil. euro pe care belgienii o au in plan in proiectul Cernica Park, un centru comercial care ar urma sa cuprinda 88.000 de mp de spatii de retail in Cernica. Drumul va oferi acces direct spre viitorul proiect de retail, dar va si diminua timpul de calatorie spre Bucuresti pentru locuitorii din zona.

Liebrecht&wooD a cumparat in zona peste 200 de ha de teren, are 160 de ha in zona localitatii Frumusani pentru un proiect rezidential de case eco urias, peste 4.000 de unitati, si 60 de ha pentru proiectul Cernica Park. Drumul de acces catre autostrada A2, de 4 km, inaugurat oficial marti, reprezinta "prima etapa din proiectul de retail Cernica Park. Acum, urmeaza faza comercializarii", spune Patrick Van Den Bossche, managing director al Liebrecht & wooD Group, care mentioneaza ca au inceput discutiile cu potentiali noi retaileri. Intrebat daca se discuta si cu IKEA, Van den Bossche a spus ca li s-a prezentat acest proiect si celor de la IKEA.

Cernica Park

Cernica Park va fi dezvoltat pe o suprafata de 34 ha din lotul de 60 ha detinut de grupul Liebrecht & wooD si va include un centru outlet sub brandul Fashion House, un hypermarket, o galerie comerciala traditionala, un magazin DIY, un magazin de mobila, un magazin de articole sportive si altele. Proiectul va oferi un total de 88.000 mp de spatii de retail, cu potential de extindere pana la 100.000 mp, va avea peste 3.500 de locuri de parcare, constructia proiectului Cernica Park este programata sa inceapa in anul 2016. Investitia in centrul comercial Cernica Park va urca la circa 100 mi.. euro.

Cernica Park"Bucurestiul este inca un oras inchis si vrem prin aceste proiecte sa il deschidem. Proiectul rezidential vrem sa il incepem anul viitor, ca si centrul comercial. Bineinteles pe partea rezidentiala vom incepe cu o etapa pilot. 2015 va fi anul hartogarariilor, iar anul viitor vom pune piatra de temelie”, a spus Patrick Van Den Bossche, care a mentionat ca proiectele din Romania vor fi realizate cel mai probabil prin imprumuturi bancare, dar nu peste mai mult de 50% din cost. In 2015, Liebrecht&wooD, va investi circa 600.000 euro in West Park, unde are un big box de peste 5.000 mp in modernizare si unde urmaza sa redeschida mai multi retaileri. Anul acesta va fi inaugurata si o prima etapa a fazei a doua din Fashion House West Gate. Faza a doua din Fashion House va avea 4.000 de mp si prima etapa care va fi inaugurata, cu 1.000 de mp, va cuprinde 8 magazine noi.

Procesele de la completurile...
Citeste si: Procesele de la completurile de 5 judecatori au fost intrerupte

Cei 4 km de drum au fost construiti de Liebrecht & wooD Group in colaborare cu autoritatile locale din Cernica si Fundeni, (judetul Calarasi), dar si de autoritatile de reglementare relevante inclusiv Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Directia Regiunea de Drumuri si Poduri Bucuresti (DRDP), Administratia Nationala “Apele Romane” (ANAR), si Sistemului National de Gospodarire a Apelor (SNGA).

Cernica ParkPentru mai mult de 20 de ani, Grupul Liebrecht & wooD opereaza pe pietele comerciale imobiliare din Polonia, Romania si Rusia unde a dezvoltat proiecte de birouri, retail si de depozitare cu o suprafata totala de aproape jumatate de milion de metri patrati. Liebrecht & wooD a intrat pe piata romaneasca in anul 2001, incepand cu dezvoltarea centrului comercial Militari din Bucuresti. In 2007, compania a inaugurat un complex de birouri modern intitulat Victoria Park din Bucuresti, cu o suprafata inchiriabila de 20.500 mp. In 2008, primul si singurul outlet din Romania - Fashion House Outlet Centre Bucuresti a fost inaugurat ca parte integranta a parcului de retail West Park avand o suprafata de 73 400mp. Pana in prezent, compania a investit circa 200 de milioane de euro in Romania.


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Stocul speculativ de birouri din Piata Victoriei creste la 260.000 mp