Liebrecht&wooD, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Europa, isi schimba strategia la nivel local si anunta ca pune la bataie peste 300 milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar in localitatea Frumusani, situata in apropierea Capitalei, in zona de sud-est.

Proiectul Frumusani Residential Park, acolo unde dezvoltatorul belgian detine un teren cu o suprafata de 190 de hectare pentru proiecte imobiliare, se anunta a fi cea mai ambitioasa dezvoltare anuntata pentru sud-estul Capitalei, acolo unde momentan niciun mare jucator din piata nu a anuntat astfel proiecte.

Proprietarul centrelor comerciale Fashion House Outlet Center si Militari Shopping Centre, dar si dezvoltator al unui important proiect de birouri din Capitala, are in plan constructia a sute de case pe un teren care se intinde pe aproape 200 de hectare (200.000 mp).

Intr-o intalnire cu presa, Sorin Ioan Blaga (foto mai jos), noul CEO al dezvoltatorului imobiliar la nivel local, sustine ca prioritatea companiei belgiene va fi reprezentata de proiectul din Frumusani si ca va pune in stand-by orice alta dezvoltare anuntata la nivel local.

“Terenul de 190 de hectare din Frumusani a fost cumparat treptat in ultimii patru ani. La inceputuri nu ne-am gandit care i-ar fi cea mai buna utilitate, analizand mai multe oportunitati. Am decis ca cel mai bine, pe terenul din zona de sud-est, ar fi o dezvoltare rezidentiala de amploare. (…) Pana sa decidem demararea proiectului din Frumusani am vizitat 10 proiecte rezidentiale din tara si din strainatate. Este o diferenta uriasa intre cum vede Liebrecht&wooD dezvoltarea acestui proiect si altele pe care le-am vizitat”, a declarat Sorin Ioan Blaga.

Proiectul rezidential din Frumusani va necesita o investitie totala de peste 300 de milioane de euro si se va intinde pe nu mai putin de 10 ani, in cel putin 15 faze de constructie.

“In acest moment punem la punct infrastructura si planul de dezvoltare ale proiectului. Investitia necesara in prima faza a proiectului rezidential se va ridica la 26 milioane de euro si va presupune dezvoltarea a 180 de case. Planul nostru presupune dezvoltarea doar a locuintelor pe pamant si vom incerca sa livram primul lot de case in prima parte a anului viitor”, a mai precizat seful Liebrecht&wooD.

Potrivit reprezentantului dezvoltatorului belgian, proiectul rezidential va suporta inclusiv dezvoltarea de constructii verzi, adaptate cerintelor viitorului in domeniul constructiilor, iar spatiile de locuit vor avea suprafete cuprinse intre 75 – 120 mp.

“Inca nu am stabilit constructorul, dar am evaluat opt potentiali jucatori care s-ar putea ocupa de ridicarea acestui proiect. Este un ansamblu rezidential de amploare. In momentul de fata evaluam traseele, drumurile. Noi vrem anul acesta sa construim drumul de acces si sa incepem infrastructura in ceea ce priveste accesul in proiect, precum si instalarea si conectarea la utilitati”, a mai declarat Blaga.

Succesul in imobiliare? “Dezvoltarea pe orizontala!”

Intrebat de wall-street.ro unde vede potentialul in dezvoltarea imobiliara in anii urmatori, reprezentantul Liebrecht&wooD sustine ca cea mai sanatoasa dezvoltare intr-o piata cum este cea in care activeaza este una in care o companie detine un portofoliu echilibrat.

“Pana acum am condus portofolii de business si operatiuni. Cu cat ai un portofoliu mai bine echilibrat esti mai sanatos ca business. Cu cat iti asumi riscuri mai mari si te concentrezi pe o anume latura a portofoliului poti avea potential mai ridicat. Eu vad o dezvoltare sanatoasa pe orizontala, accesand mai multe sectoare de investitii”, a spus Sorin Ioan Blaga.

Cu o baza totala de circa 280 de hectare de teren disponibil, Liebrecht&wooD a dezvoltat in Romania mai multe proiecte comerciale si un important proiect de birouri si are in plan extinderea acestora, dar si o serie de noi dezvoltari la nivel local.

Pe lista belgienilor se afla si proiectul Cernica Park, anuntat in cursul anului trecut, care va presupune dezvoltarea unui mix de proiecte de retail si rezidential, dar care, momentan, a fost pus “pe hold”.

De peste 20 de ani, grupul Liebrecht&wooD opereaza pe pietele comerciale imobiliare din Polonia, Romania si Rusia, unde a dezvoltat proiecte de birouri, retail si industriale cu o suprafata totala de aproape jumatate de milion de metri patrati.

Portofoliul de proiecte al Grupului include cladiri de birouri, parcuri de birouri si ansambluri mixte in Varsovia (Kopernik Office Buildings, Jerozolimskie Business Park, Flanders Business Park, Batory Office Buildings, Plac Unii) si Bucuresti (Victoria Park), depozite in Varsovia si Poznan (Manhattan Business & Distribution Center, Poznan Distribution Centre), precum si cinci centre de tip outlet in Polonia, Romania si Rusia, sub marca Fashion House Outlet Centre.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri