Retailerul de mobilier IKEA vrea să lanseze un fond de investiții pentru a sprijini proiectele de energie durabilă în țările în curs de dezvoltare. Noul fond, care va fi lansat în parteneriat cu Fundația Rockefeller, va primi un capital inițial de un miliard de dolari, scrie publicația RetailDetail.

Cei doi inițiatori pun pe masă mai mult de 800 de milioane euro în fond și speră să adune încă de zece ori mai mult de la organizațiile internaționale de dezvoltare.

Banii vor finanța proiecte de energie solară în țările cu venituri mici. Scopul este de a implica aceste țări în lupta împotriva schimbărilor climatice. Inițiatorii doresc să extindă întregul proiect la scară globală.

„Ne vom concentra asupra țărilor din Asia de Sud-Est, Africa de Est, Africa Subsahariană și America Latină”, a declarat un purtător de cuvânt al Fundației IKEA. Beneficiarii vor fi țări precum Etiopia, India, Malawi, Myanmar, Rwanda, Sierra Leone și Uganda - „dar și Haiti, Columbia și Brazilia”.

Compania vrea să atragă investitori comerciali în timp util. La urma urmei, o nouă piață apare în jurul unei noi rețele energetice, oferind oportunități pentru investitori comerciali. Noua inițiativă ar putea furniza echipamente pentru a genera energie.

Fundația Ikea a fost înființată de Ingvar Kamprad, fondatorul gigantului suedez al mobilierului. Organizația filantropică sprijină proiecte de combatere a sărăciei și a schimbărilor climatice și este finanțată din profiturile IKEA. Fundația Rockefeller a fost creată de John D. Rockefeller, magnatul petrolier american care a trăit între 1839 și 1937.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri