- Asirom a înregistrat venituri totale din prime brute subscrise de 188 milioane de lei în primul trimestru, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat luni compania.

Potrivit sursei citate, asigurările generale reprezintă 79% din subscrieri - respectiv 149 milioane de lei, în timp ce veniturile din prime de asigurări de viaţă şi de sănătate s-au situat la 39 milioane de lei, deţinând o pondere de 21% în total portofoliu, potrivit Agerpres.
În termeni relativi, asigurările generale au înregistrat o creştere trimestrială de 7%, în timp ce poliţele obligatorii RCA au generat venituri din prime brute de 43 milioane de lei, în scădere cu 7% faţă de nivelul realizat în primul trimestru din 2020.

La sfârşitul lunii martie din anul curent, portofoliul Asirom VIG avea următoarea structură: 60% asigurări generale facultative, 23% asigurări obligatorii RCA şi 17% asigurări de viaţă.

"CASCO rămâne cea mai importantă clasă de asigurări în portofoliul Asirom VIG cu o pondere de 27%. Cu un volum al subscrierilor de peste 50 de milioane de lei în T1 2021, veniturile din prime de asigurări Casco au înregistrat un plus de 3%. Mult mai dinamic s-a dovedit a fi segmentul asigurărilor de bunuri şi proprietăţi, care a contabilizat în primele trei luni ale anului venituri de circa 36 milioane de lei, evidenţiind o creştere de 31% comparativ cu primul trimestru din 2020", se menţionează în comunicat.

Totodată, vânzările de poliţe de asigurări de viaţă s-au ridicat la 31 milioane de lei, indicând un avans de 4%, iar activitatea de asigurări de sănătate a generat venituri trimestriale de aproximativ 8 milioane de lei, nivel apropiat de cel înregistrat în primul trimestru al anului precedent. Valoarea daunelor plătite în primul trimestru al 2021 s-a situat la circa 131 milioane de lei.

În ceea ce priveşte serviciile Asirom, în primul trimestru din 2021 a fost lansat serviciul de Inspecţie de risc folosind inteligenţa artificială, astfel clientul îşi face singur pozele maşinii pentru inspecţia de risc, direct cu telefonul mobil, şi le încarcă online pe platforma asirom.ro, iar pozele sunt analizate prin tehnologia AI, minimizând riscul de eroare umană.

De asemenea, fluxul pentru daune auto RCA şi CASCO, locuinţe, bunuri şi asigurări de sănătate este accesibil 100% online, pe website-ul companiei. De la notificare de daună, încărcare foto avarii şi primirea despăgubirii în contul bancar, tot procesul este disponibil online, fară contact uman sau deplasare într-o agenţie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri