Vienna Insurance Group a inregistrat, in primul semestru din 2015, prime brute subscrise, indicatorul cheie al afacerilor din asigurari, de 194,2 milioane euro. Comparativ cu primul trimestru din acest an, cand avansul primelor brute subscrise a fost de 41,8%, Vienna Insurance Group a avut o rata de crestere a afacerilor incetinita usor in al doilea trimestru, conform News.ro.

Ce companii detine Vienna Insurance Group in Romania

Vienna Insurance Group detine in Romania companiile de asigurari Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata. In plus, la inceputul acestei luni, VIG a semnat un acord de preluare a AXA Life Insurance, filiala din Romania a grupului francez AXA specializata in asigurari de viata, insa tranzactia se va finaliza doar dupa obtinerea acordului de la autoritatea de concurenta. Potrivit VIG, volumul primelor subscrise de companiile detinute in Romania a crescut in special ca urmare a avansului de pe segmentul asigurarilor auto.

"Vienna Insurance Group a raportat de asemenea rezultate bune pe piata asigurarilor din Romania, care timp de mai multi ani a fost o piata dificila. Companiile din Romania ale grupului au raportat o crestere remarcabila a primelor, de 37,3% in prima jumatate a anului 2016. Acest lucru s-a datorat in principal segmentului asigurarilor auto, care in prezent se indreapta intr-o directie buna", se arata in raportul financiar al grupului austriac.

Grupul a obtinut in primul semestru in Romania un profit inainte de impozitare de 3,6 milioane euro, in crestere cu 3,2% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Anul trecut, VIG a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 26,2% in Romania, pana la 428,6 milioane euro, evolutie in urma careia si-a majorat cotat de piata pana la 23%

Principalii competitori ai VIG pe piata romaneasca sunt grupul german Allianz (care controleaza Allianz-Tiriac), compania italiana Generali si cea franceza Groupama. Profitul inainte de impozitare al grupului a fost in 2015 de 5,6 milioane euro pe piata romaneasca, in scadere fata de nivelul din 2014, de 6,1 milioane euro.

Vienna Insurance Group: 2015, al doilea an la rand de profit in Romania

Petru VIG, 2015 a fost al doilea an la rand de profit in Romania, dupa ce in 2013 a inregistrat pierderi de aproape 99 de milioane de euro.
La nivelul intregului grup, Vienna Insurance Group a inregistrat in primul semestru din acest an prime brute subscrise de 4,9 miliarde de euro, in crestere cu 0,4% fata de acelasi interval din 2015, si un profit inainte de taxe de 201,3 milioane euro, mai mic cu 17,5%.

Grupul austriac este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor din Europa de Est, cu afaceri in Polonia, Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si in state din fosta Iugoslavie si din fosta URSS. In 2015, companiile controlate de VIG erau lideri de piata in cinci state: Austria, Cehia, Slovacia, Romania si Macedonia. Pentru Vienna Insurance Group, Romania esta a patra piata din punctul de vedere al volumului afacerilor, dupa Austria, Cehia si Slovacia.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock