Vienna Insurance Group, scadere a volumului de prime brute subscrise cu circa 21% in primele trei luni, Profitul, taiat la jumatate

Primele brute subcrise de catre austriecii de la Vienna Insurance Group in Romania, unde controleaza companiile de asigurari Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, au scazut cu 20,9% in primele trei luni din 2019, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, de la un nivel de 146,6 milioane euro la 115.9 milioane euro.

Aceeasi evolutie negativa a cunoscut si profitul inainte de impozitare al grupului VIG in Romania, a carui scadere a fost si mai abrupta, de 51,1%m de la 4,1 milioane de euro la doua milioane de euro. In ceea ce priveste rata combinata (raportul dintre cheltuieli, plus daune si venituri) pe ansamblul companiior din piata locala, aceasta a crescut substantial cu 3,9 puncte procentuale, la 101,6%.

Scaderea volumului cumulat de prime brute subscrise in Romania, realizat de catre Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, a fost cea mai ridicata la nivel de grup, in perioada mentionata, pentru VIG. Doar pe zona Turcia/Georgia a mai cunoscut o depreciere a business-ului de -13,5%, dar mult sub evolutia locala.

VIG nu a oferit informatii cu privire la care dintre companiile din Romania au avut cea mai importanta contibutie la rezultatul negativ din primele trei luni ale anului, dar datele din piata indica deteriorarea portofoliului de RCA al Asirom ca principala cauza, prin cresterea ratei daunei si scaderea cotei de piata.

Citeste si:
VIG si-a depreciat fondul comercial cu 50 MIL. euro in Romania
VIG: Situatia politica...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: Timofeev Sergey / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri