"Afacerile cu asigurari auto au fost afectate de declinul pietei pentru automobile noi si leasing auto. In general, sectorul asigurarilor auto se confrunta cu presiuni competitive semnificative", se arata intr-un comunicat al Vienna Insurance Group, scrie Mediafax.

Vienna Insurance Group (VIG) detine in Romania companiile Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata.

In perioada corespunzatoare a anului trecut, compania a inregistrat pe piata romaneasca prime brute subscrise de 134,6 milioane euro si o pierdere de 3,3 milioane euro.

Primele subscrise de companiile din grupul VIG pe segmentul asigurarilor generale au scazut cu 26,8%, de la 107 milioane euro la 78,3 milioane euro.

In domeniul asigurarilor de viata, primele subscrise de VIG in Romania au scazut cu 17,1%, de la 27,7 milioane euro la 23 milioane euro.

Citeste si:

"Vienna Insurance Group continua sa-si implementeze strategia unei politici de preturi orientata in functie de riscuri si venituri, pentru a-si restructura portofoliul", se arata in comunicat.

VIG este un grup de asigurari cu activitati extinse in Europa Centrala si de Est. Cele mai mari piete ale companiei sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia si Romania.

La nivel international, VIG a raportat pentru primul trimestru al acestui an prime brute subscrise de 2,7 miliarde euro, in scadere usoara fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut.

Profitul net al companiei dupa plata intereselor minoritare a urcat cu 5,2%, la 123,8 milioane euro.