Austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), care detine trei companii romanesti importante de asigurari, au inregistrat in primele noua luni ale acestui an o crestere a primelor brute subscrise cu 30,3% in Romania, pana la 391,8 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare publicate de catre grup, in timp ce profitul brut a urcat cu 16,6%.

Comparativ, in primele trei trimestre din 2015, in Romania VIG a inregistrat prime brute subscrise, indicatorul cheie al afacerilor din asigurari, de 300,6 milioane euro, conform News.ro. Grupul a raportat in Romania un profit inainte de impozitare pe primele noua luni ale acestui an de 6,4 milioane euro, in crestere cu aproape 16,6% fata de perioada similara a anului trecut.

La nivel de grup, profitul VIG inainte de impozitare a crescut cu peste 88%, la 301,3 milioane euro, la sfarsitul primelor trei trimestre ale anului. Pietele din Europa Centrala si de Est au contribuit cu aproximativ 65% la profituri, arata raportul. Potrivit acestuia, aproape toate segmentele regionale au adus contributii pozitive la profituri. Valoarea totala a primelor brute subscrise de VIG au crescut usor in perioada analizata, cu 0,7%, pana la 6,96 miliarde euro.

Vienna Insurance Group detine in Romania companiile de asigurari Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata. La inceputul lunii august, VIG a semnat un acord de preluare a AXA Life Insurance, filiala din Romania a grupului francez AXA specializata in asigurari de viata. Principalii competitori ai VIG pe piata romaneasca sunt grupul german Allianz (care controleaza Allianz-Tiriac), compania italiana Generali si cea franceza Groupama.

Profitul inainte de impozitare al grupului a fost in 2015 de 5,6 milioane euro pe piata romaneasca, in scadere fata de nivelul din 2014, de 6,1 milioane euro. Pentru VIG, 2015 a fost al doilea an la rand de profit in Romania, dupa ce in 2013 a inregistrat pierderi de aproape 99 de milioane de euro.

Grupul austriac este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de asigurari din Europa de Est, cu afaceri in Polonia, Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si in state din fosta Iugoslavie si din fosta URSS. In 2015, companiile controlate de VIG erau lideri de piata in cinci state: Austria, Cehia, Slovacia, Romania si Macedonia. Pentru Vienna Insurance Group, Romania esta a patra piata din punctul de vedere al volumului afacerilor, dupa Austria, Cehia si Slovacia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri