Austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), care detin pe piata locala companiile de asigurari Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, au inregistrat in primul trimestru, in Romania, prime brute subscrise in crestere cu 21,7%, la 100,3 milioane de euro, datorita imbunatatirii conditiilor de pe piata asigurarilor.

Pe segmentul asigurarilor proprietatilor si in caz de accident, VIG a subscris prime brute de 83,7 milioane de euro, in urcare cu 21,8% comparativ cu intervalul similar din 2014. In cazul asigurarilor de viata, primele brute subscrise au avansat cu 21,1%, la 16,6 milioane de euro. Cresterile ilustreaza, potrivit companiei, succesul parteneriatului cu BCR, subsidiara locala a Erste Group, pentru distributia asigurarilor de tip unit-linked, noteaza Mediafax.

"Masurile de restructurare din Romania dau rezultate si au condus la inregistrarea unui profit inainte de impozitare de 1,8 milioane euro, in crestere de la 0,5 milioane de euro in urma cu un an. In 2015, vom continua sa urmarim constant imbunatatirea ratei nete combinate, care se mentine peste pragul de 100%", se arata intr-un comunicat al VIG.

VIG este cel mai mare grup de asigurari din Romania. Asiguratorul are operatiuni si in alte tari din regiune, printre care Cehia, Polonia si Slovacia. Asiguratorul a inregistrat anul trecut in Romania prime brute subscrise in valoare de 355,5 milioane de euro, in scadere cu 4,9% fata de 2013, in principal din cauza declinului din zona asigurarilor de viata. VIG a inregistrat anul trecut un profit inainte de taxe de 6,1 milioane de euro in Romania, revenind astfel pe profit, dupa ce in 2013 grupul austriac a consemnat o pierdere de 98,7 milioane de euro.

La nivel de grup, primele consolidate subscrise de Vienna Insurance Group au crescut in primul trimestru din 2015 cu 0,9%, la 2,8 miliarde euro, in pofida declinului vizibil al politelor de asigurari de viata pe termen scurt cu achitare la scadenta. Profitul inainte de impozitare al grupului s-a situat in primul trimestru din acest an la 130,9 milioane euro, iar toate tarile si segmentele de activitate au avut contributii pozitive la acest rezultat.

Sursa foto: Asigurari / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri