In privinta subscrierilor (235,7 milioane euro), grupul austriac prin companiile pe care le detine pe piata locala - Omniasig, BCR Asigurari de Viata si Asirom - ramane lider pe piata asigurarilor.

Grupul austriac estima in 2011 ca are o cota de piata de 29% in sectorul roman al asigurarilor.

Asadar, datorita restructurarii portofoliului, primele subscrise au scazut la 184.1 milioane euro pe segmentul non-viata, in timp ce primele subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au crescut cu 2.1%, pana la 51.6 milioane euro.

O pierdere de 4.1 milioane euro a fost raportata in primul semestru al anului 2012. Rata combinata a fost de 110.4%.

Grupul a decis acum un an fuziunea prin absortie dintre BCR Asigurari si Omniasig (companie absorbita), noua companie rezultata preluand numele de Omniasig. Fuziunea dintre cele doua companii s-a incheiat la 1 mai anul curent.

La trei luni, in 2012, companiile de asigurari detinute in Romania de austriecii de la Vienna Insurance Group au inregistrat prime brute subscrise de 134,5 milioane euro, in scadere cu 7% fata de perioada similara de anul trecut., iar pierderile au fost de 2,7 milioane euro.

De asemenea, VIG a avut anul trecut pierderi de 12,8 milioane euro, fata de un profit inainte de taxe de 28,5 milioane euro in 2010, in urma scaderii primelor brute subscrise cu 4,8%, la 502,9 milioane euro, din cauza conditiilor economice dificile.

Pierderea a fost cauzata de ajustarea creantelor aferente primelor, de scaderea afacerilor pe segmentul de leasing auto si de evolutia revendicarilor politelor de asigurare auto.

Vienna Insurance Group (VIG) este prezent in Austria, Romania, Polonia, Cehia, Slovacia si alte tari din Europa Centrala si de Est.