Vienna Insurance Group (VIG) a inregistat in Romania, in primele noua luni ale anului, un profit inainte de taxe de 2,6 milioane euro, fata de pierderile de 36,1 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce primele brute subscrise au scazut cu 11,2%, la 243,8 milioane euro.

In perioada corespunzatoare a anului trecut, grupul austriac de asigurari a raportat prime brute subscrise in valoare de 274,6 milioane euro pe piata romaneasca, se arata intr-un raport publicat marti de VIG, noteaza Mediafax. Declinul primelor brute subscrise a fot determinat in principal de scaderea afacerilor din domeniul asigurarilor de viata, valoarea primelor subscrise din acest sector coborand cu 36,5% in intervalul ianuarie-septembrie din acest an la 35,3 milioane de euro comparativ cu aceeasi perioada din 2013.

De asemenea, primele subscrise pentru segmentul de daune/accidente a consemnat o scadere de 4,8%, la 208,6 milioane de euro, pe fondul restructurarii portofoliului de produse. Grupul, care a intrat in Romania in 2001 si controleaza in prezent companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a inregistrat un profit inainte de impozitare in valoare de 430,8 milioane de euro, in crestere de 36,4%, potrivit unui comunicat emis de VIG.

"La 25 de ani de la intrarea pe pietele din Europa Centrala si de Est, companiile din regiune care fac parte din grupul nostru genereaza in prezent aproximativ 57% din profitul Vienna Insurance Group. Sunt convins ca aceasta evolutie remarcabila va continua pe termen lung in aceasta regiune", a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

Valoarea primelor a ramas la acelasi nivel ca in anul precedent, respectiv la aproximativ 7 miliarde euro, in pofida efectelor negative de curs valutar. Ajustat la aceste efecte, avansul primelor s-a situat la 1,7%. VIG este cel mai mare grup de asigurari din Romania. Asiguratorul are operatiuni si in alte tari din regiune, printre care Cehia, Polonia si Slovacia.

Citeste si:
Omniasig, crestere de 14% a primelor brute subscrise in primele 6 luni
Omniasig, crestere de 14% a...

Sursa foto: Shutterstock / Asigurari masina

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Subscrierile VIG s-au prabusit cu 21%. Profitul, taiat la jumatate
Setari Cookie-uri