Decathlon România plănuiește să investească peste 30 milioane euro în producția a peste 1,5 milioane de biciclete anual, pentru România și Europa, odată cu lansarea proiectului RO Bike Valley care promovează economia circulară.

Fabrica partenerului Sport Mechanical Workshop va concentra toată activitatea de producție de biciclete a Decathlon în România. În prezent, activitatea fabricii presupune asamblarea finală a bicicletelor, din componente și materii prime importate în principal din diverse părți ale lumii.

„Invităm autoritățile locale și naționale, antreprenorii, reprezentanții societății civile și alți inițiatori să ni se alăture pentru a putea transforma comunitățile din România prin economie circulară și biciclete”, spune Raul Buzgar, production country leader Decathlon România.

Prin noul proiect, Decathlon își propune să crească producția locală pe întregul ciclu de viață al bicicletei: de la producția locală de componente și materii prime, la dezvoltarea produselor și serviciilor conexe de utilizare, prelungire a duratei de viață, reparație și reciclare a bicicletelor.O serie de inițiative vor fi implementate sau extinse direct de către Decathlon, cum ar fi serviciul de reparații sau buyback.

De asemenea, prin RO Bike Valley, compania investește în dezvoltarea industriei prin susținerea directă și prin consolidarea unor parteneriate intersectoriale pentru ciclism. Inițiativele se vor concentra pe infrastructură, comunități, antreprenoriat și educație.

Prima inițiativă de dezvoltare RO Bike Valley va fi lansată la Reșita în următoarele trei luni: primului program de antreprenoriat dedicat turismului sportiv.

Decathlon deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de colaboratori în 2021.

Sursa foto: 2xSamara.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri