Scandia Food, producător român de conserve, intră în categoria de produse congelate prin achiziționarea unei fabrici în domeniul producției de mâncăruri congelate pe bază de carne.

Investiția pentru achiziția fabricii a fost de 6 milioane euro, acordați cu ajutorul CEC Bank. Divizia de congelate aduce o extindere a portofoliului de produse prin intrarea în categoria de mâncăruri congelate pe bază de carne și totodată susține strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food.

Compania produce lunar aproximativ 200 de tone în fabrica din județul Ilfov, iar produsele sunt comercializate atât prin intermediul partenerilor interni cât și externi, în țări precum Olanda sau Israel, fabrica beneficiind de certificări pe sisteme de calitate IFS și BRC, însă deține de asemenea și certificări pentru BLK, Hallal și Kosher.

Scandia Food va juca rolul de acționar principal și va fi implicat în deciziile și procesul de management al companiei recent preluate, alături de echipa de management existentă.

„Această achiziție ne permite să ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziția unor jucători din sectorul alimentar pentru atragerea de noi volume și de a beneficia de sinergii care derivă din acestea, alături de impulsionarea canalului de export, care a devenit unul din pilonii strategiei adoptate la nivel de grup, precum și de intrarea pe noi categorii”, a declarat Andrei Ursulescu, Director General și Administrator Scandia Food.

Reprezentanții companiei spun că această achiziție susține viziunea companiei de a deveni un reputat lider în nutriție echilibrată și o companie de produse alimentare recunoscută la nivel internațional.

Scandia Food s-a extins cu două noi linii de business în anul 2010: restaurant quick service și producția de mezeluri. În prezent are 3 restaurante în București, în marile centre comerciale. Începând cu 2016 și-a adăugat în portofoliu și brandul Roua, care include produse din următoarele categorii: dulceață, mâncare vegetală, zacuscă și sosuri. Mărcile deținute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua și Sunset Nuts.

Sursa foto: Scandia Food

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri