Retailerul suedez de mobilă IKEA a fost victima unui atac cibernetic, hackerii folosind e-mailuri interne de phishing. Reprezentanții companiei au declarat că nu au preluate date despre clienți, scrie publicația Retail Detail.

Angajații au primit e-mailuri care vin ca răspuns la mesajele aparent trimise anterior. Deoarece angajatul crede că este un răspuns la un e-mail din trecut, este mai predispus să îl acceseze.

E-mailurile sunt trimise de pe serverele interne Microsoft Exchange, ceea ce le face mult mai credibile pentru echipa IKEA. Multe atacuri de tip phishing prin expeditori externi sau prin nume de domenii falsificate au fost oprite. De aceea atacatorii folosesc acum adrese de e-mail interne sau de la parteneri de încredere.

Purtătorul de cuvânt al IKEA, Sabine Kaars Sijpesteijn, a declarat că era știu de acest atac phishing, iar lanțul de retail a luat imediat măsuri pentru a preveni daunele și a fost declanșată o anchetă pentru a rezolva problema.

Grupul Ingka (Ingka Holding B.V. și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deține și operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems B.V. Ingka Group are trei domenii de activitate: Ikea retail, Ingka Investments și Ingka Centres. Grupul Ingka este partener în sistemul de franciză Ikea, operând 374 magazine Ikea în 30 de țări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri