Programul IMM Invest va fi prelungit până la 30 iunie 2022, iar plafonul de garanţii de stat ce pot fi acordate în cadrul programului va fi stabilit la 10 miliarde de lei

De asemenea, se majorează plafoanele de finanţare în sectorul pescuitului şi acvaculturii, în domeniul producţiei primare de produse agricole şi în sectorul alimentar, conform Agerpres.ro.

Până în octombrie 2021, prin IMM Invest România au fost acordate garanţii de stat de peste 19 miliarde de lei, din care 1,33 miliarde lei în cadrul subprogramului Agro IMM Invest.

"Guvernul României consideră prioritară finanţarea sectorului IMM şi va acorda tot sprijinul pentru facilitarea accesului companiilor la creditare, aceasta fiind modalitatea cea mai eficientă de a obţine efecte antrenante în economie, cu un minim de resurse publice. Continuarea Programului IMM Invest va contribui la păstrarea locurilor de muncă existente, va menţine sau chiar va ajuta dezvoltarea IMM-urilor beneficiare. IMM INVEST este un program indispensabil pentru companiile afectate grav de criza COVID, iar în situaţia actuală domeniile de activitate afectate puternic de efectele economice generate de pandemie au nevoie de continuarea măsurilor de susţinere", a subliniat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Plafoanele reprezentând ajutor de stat se majorează la 345.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii, 290.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole şi 2,3 milioane de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul alimentar în conformitate cu prevederile Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19.

Totodată, se propune ca plafonul de garanţii de stat ce pot fi acordate în cadrul Programului IMM Invest pentru anul 2022 să fie de 10 miliarde de lei, din care 5 miliarde de lei alocate subprogramului Agro IMM Invest. Bugetul schemei creşte la 2,34 miliarde de lei (473,90 milioane de euro) pentru 48.726 de beneficiari.

De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maximum 24 de luni atât pentru contractele individuale de muncă nou încheiate, cât şi pentru contractele individuale de muncă aflate în derulare.

"În acest mod, va exista egalitate de tratament pentru toate contractele individuale de muncă, indiferent de data încheierii acestora, iar angajatorii vor avea timp să pună în aplicare noile prevederi", precizează Ministerul Finanţelor.

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru Programul de susţinere a IMM-urilor este publicat în dezbatere publică.

Retail jobs

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri