BRD Groupe Société Générale participă la Programul Guvernului României pentru mediul antreprenorial – IMM INVEST ROMÂNIA. Valoarea finanțărilor pe care banca estimează să le acorde în cadrul Programului IMM Invest în anul 2020 este de aproximativ 1,38 miliarde lei.

Programul IMM Invest este destinat să sprijine companiile care se confruntă cu dificultăți economice ca efect al pandemiei COVID-19 în accesarea unor finanțări necesare pentru asigurarea continuității activității.

“Este extrem de important în acest moment să sprijinim repornirea economiei. Suntem conștienți că în rândul companiilor există o mare îngrijorare în ceea ce privește perioada de după criză. Aș vrea să subliniez că BRD a continuat finanțarea în toata această perioadă, și suntem pregătiți să susținem cererea de credite în continuare, atât prin programul guvernamental IMM Invest, cât și prin oferta proprie de creditare. Suntem alături de clienții noștri care se confruntă cu dificultăți economice și vom trece peste această perioadă împreună”, a spus François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale.

Retail jobs

Citește și BRD lansează o aplicație de mobile banking pentru companii și PFA.

Creditele acordate în cadrul IMM INVEST beneficiază de garanția Statului Român, prin intermediul FNGCIMM, în proporție de 80% sau 90% din valoarea acestora și pot fi folosite pentru finanțarea activității curente pe termen mediu și finanțarea investițiilor pe termen lung.

Valoarea cumulată maximă a creditelor garantate de stat care pot fi acordate unui singur beneficiar în cadrul programului este de 10.000.000 lei.

Dobânzile vor fi subvenționate integral de stat până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în cazul în care creșterea economică pentru anul 2021 va fi mai mică decât cea a anului 2020. Nivelurile maxime ale marjelor de dobândă peste Robor 3M sunt de 2 puncte procentuale pentru creditele de investiții și de 2,5 puncte procentuale pentru creditele/liniile de credit pentru finanțarea capitalului de lucru.

Citeste si:
Miez, brutărie artizanală, o afacere autohtonă care a suferit mult...
Andreea Carețu, Miez,...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F