16 Februarie 2022

Angajații Meta (ex-Facebook) se numesc, mai nou, Metacolegi



După procesul de rebranduire prin care a trecut recent, celebra rețea de socializare își rebranduiește, mai nou, și echipa, numindu-și personalul "metacolegi".

"Ce faci, metacolega?", s-ar putea auzi, probabil, zilele acestea, pe culoarele companiei Meta, dacă angajații ar vorbi română. Chiar și în limba engleză, însă, realitatea este aceeași: conducerea companiei a decis că angajații se vor numi, de acum înainte, "metacolegi", transmite publicația Verge, citată de Gizmodo.

Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, cunoscută până nu demult ca Facebook, a și postat, de altfel, pe pagina sa de socializare, o explicație privind acest nume, spunând că "este vorba despre responsabilitatea pentru succesul nostru colectiv și pentru noi înșine, în calitate de colegi. Este vorba despre a avea grijă de compania noastră, pe de o parte și unii de ceilalți, pe de alta".

Iar asta nu este tot. Conform aceleiași surse, pe culoarele Meta se promovează valori noi. Sau, mai bine zis se rebranduiesc cele vechi, urmând modelul redenumirii companiei. Astfel, sloganul "să ne mișcăm rapid" devine "să ne mișcăm rapid împreună", "fii îndrăzneț" devine "construiește lucruri extraordinare", în vreme ce "fii direct și respectă-ți colegii" devine doar... "fii deschis".



Citeste si