Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 227.000 de lei mai multor magazine aparţinând retailerului Profi, în cazul a 3 unităţi fiind dispusă închiderea temporară, pe o durată de cel mult 6 luni.

Măsuri complementare amenzilor au mai fost oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor constatate, pentru 9 unităţi, scrie Agerpres.

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat miercuri 10 magazine Profi, situate în sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6.Printre cele mai importante nereguli constatate au fost comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice, deshidratate, cu urme de mucegai şi lovituri mecanice, comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale de consum depăşită, utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător şi depreciate.

De asemenea, au fost identificate temperaturi neconforme pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă şi masa rece, fiind constatate temperaturi mai mici de + 60 grade C, la masa caldă şi +10,8 grade C, la cea rece, într-una dintre locaţii nefuncţionând masa caldă, deşi produsele se aflau la vânzare.

În zona de patiserie, rafturile erau neigienizate, pline de praf cu resturi alimentare şi insecte moarte. Într-o unitate a fost identificată prezenţa de insecte (gândaci vii).

"Văd că apar produse noi pe rafturile magazinelor pe care le controlăm. Găsim nesimţire la borcan, indolenţă la pachet şi nepăsare feliată. Pentru a fi sigur că acest tip de produse dispar de pe piaţă, suntem zilnic în magazinele din care consumatorii aleg să meargă la cumpărături. Nu ne dorim să mai aibă neşansa de a cumpăra lucruri cum sunt cele descrise mai sus. De aceea aplicăm sancţiuni, luăm măsuri ferme şi suntem convinşi că facem ceea ce trebuie", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Dintre cele mai importante nereguli constatate, potrivit lui Paul Anghel, director executiv ANPC, sunt următoarele:

  • comercializarea unor legume și fructe cu modificări organoleptice, deshidratate, cu urme de mucegai și lovituri mecanice
  • comercializarea unor produse cu data durabilității minimale de consum depășită
  • utilizarea unor spații de depozitare neigienizate
  • comercializarea unor produse fără elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum
  • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător și depreciate
  • identificarea unei temperaturi neconforme pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă și masa rece, fiind constatate temperaturi mai mici de + 60 grade C, la masa caldă și +10,8 grade C, la cea rece, într-una dintre locații nefuncționând masa caldă, deși produsele se aflau la vânzare
  • utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu mucegai, insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare și de ambalaje, fire de păr, mucuri de țigară cu vopsea exfoliată și cu scurgeri de lichide, cu grila ventilatorului plină de plastic topit
  • utilizarea unor rafturi, în zona de patiserie, neigienizate, pline de praf, resturi alimentare și insecte moarte.

Sursa foto: Facebook / Paul Anghel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri