Dacă te regăsești luna de luna în impas atunci când vine momentul de plata al salariilor, taxelor, sau al altor utilități, din cauza faptului că nu reușești să accesezi la timp banii aferenți facturilor în așteptare, s-ar putea că la Omnicredit să găsești soluția ideală pentru problemele tale. Prima platforma fintech de micro finanțare vine în ajutorul tuturor IMM-urilor din România cu servicii adaptate pentru diverse situațîi financiare problematice

Așadar, companiile și întreprinderile de mici dimensiuni sau la început de drum pot face mai ușor rost de lichidități dacă accesează serviciul de factoring pe omnicredit.ro.

Cum te ajută factoringul să intri mai rapid în posesia propriilor lichidități?

Că metodă de finanțare menită să susțînă economică locală de la bazele ei, factoringul este o soluție rapidă prin intermediul căreia micii antreprenori pot accesa propriile venituri înainte de expirarea datei scadente. Astfel, termenele de 30, 60 sau chiar 90 de zile în decursul cărora o factură era încasată, se pot transformă acum în doar câteva ore cu ajutorul serviciului de la Omnicredit. Mai exact, platforma asigura companiei suma pe care ar trebui să o încaseze din facturile în așteptare, urmând că banii să fie recuperați direct de la client. Așadar, se pune bazele unui circuit format din trei părți interdependente. Omnicredit cumpără de la companie factură în cauza; adică îi virează suma aferentă înainte că această să ajungă la dată scadență. Ulterior, la expirarea acestui termen, clientul va fi notificat să facă plata direct în contul Omnicredit, banii circulând constant, fără a există posibilitatea de a se cumula datorii.

De ce să alegi serviciile de factoring de la Omnicredit?

Primul și cel mai important motiv care te-ar putea determina să optezi pentru un asemenea serviciu este, în fapt, și scopul pentru care el a luat naștere. Cu alte cuvinte, factoringul te ajută să scapi de stresul termenelor de plata care te încolțesc lunar înainte de a încasa banii pe serviciile prestate.

Omnicredit îți asigura constant aport de flux de numerar pe care să îl poți accesa oricând. Mai exact, ai posibilitatea să redirectionezi veniturile către direcțiile necesare pentru a putea menține afacerea în curs de dezvoltare. Ai în acest fel bani să achiți salariile, furnizorii, facturile și alte necesități lunare, fără să mai fie nevoie să amani termenele. De asemenea, fiind în deplin control asupra bugetelor, nu vei mai fi pus în situația în care să soliciți clienților plata înainte de expirarea scadenței. În acest fel, relațiile de colaborare se pot îmbunătăți considerabil, eliminându-se tensiunea, iar focusul va rămâne pe generarea de avantaje mutuale.

Nu în ultimul rând, reușind să onorezi plățile în timp util, vor veni avantaje în raport cu fiecare colaborator. Furnizorii ar putea să îți ofere chiar reduceri semnificative, iar angajații vor plusa calitatea serviciilor oferite, conturându-se un cadru cât mai propice dezvoltării afacerii.

Câte tipuri de factoring sunt disponibile?

În funcție de felul în care se stabilesc relațiile între cele trei părți implicate, se poate configura și o metodă distinctă de factoring. Așadar, varianta cu regres are în vedere transferul responsabilității în cazul în care clientul nu își îndeplinește atribuțiile financiare față de factor. Mai exact, în cazul în care Omnicredit a cumpărat o factură a cărei suma nu este achitată de clientul companiei în perioada vizată, acesta are dreptul să solicite aderentului (companiei) restituirea sumei în cauza. Funcționează că o metodă de precauție care să elimine riscul apariției unor probleme de mare amploare.

Pe de altă parte, un cadru mai liber este realizat de factoringul fără regres. În acest caz, compania este scutită de orice implicare în caz de restanță a plăților. Dezbaterea și rezolvarea problemei se realizează strict în raport cu factor și client. Factorul nu are drept de regres asupra aderentului. Aceste condiții se stabilesc prin contract și au în vedere mai mulți factori. Astfel, decizia trebuie să fie una bine fundamentată, cântărind, pentru fiecare parte implicată, atât beneficiile, cât și riscurile implicate.

Ce avantaje aduce colaborarea cu Omnicredit?

Experiență de peste 15 ani în industria bancară, împreună cu sutele de clienți care au apelat până în prezent la serviciile de finanțare oferite de Omnicredit sunt principalii factori care ar putea să te convingă să iei această decizie. Cu toate acestea, avantajele nu se opresc la acest nivel, ele concretizându-se pe mai multe planuri.

Proces simplu de aplicare

Pentru a oferi posibilitatea tuturor firmelor să acceseze aceste servicii, procesul birocratic a fost simplificat semnificativ, desfășurându-se exclusiv online. Mai exact, se derulează în doar trei pași. Se creează un cont unic pe platforma, se completează formularul dat cu datele solicitate, se transmite cererea și se așteaptă confirmarea. De aici, echipa Omnicredit se va ocupă exclusiv de întregul demers, clientului ramanandu-i doar de semnat contractul în momentul în care primește aprobarea.

Timp rapid de procesare

Dat fiind faptul că întreg sistemul este digitalizat, iar cerințele de aplicare au fost reduse la mini, și analiză beneficiază de rapiditate în desfășurare. Astfel, răspunsurile la fiecare cerere în parte se acordă, de regulă, în aceeași zi.

Tranzacții imediate

Și în ceea ce privește încasarea sumelor pe facturile curente timpul reprezintă un aliat. Cu Omnicredit ai șansă să intri în posesia banilor chiar în ziua solicitării, sau cel târziu în următoarea zi lucrătoare. Pe această cale, serviciul de factoring nu conferă doar avantaje financiare, ci și de timp.

Comision minim

Nu trebuie neglijat faptul că acest serviciu este oferit în schimbul unui preț foarte avantajos pentru fiecare client care alege să colaboreze cu Omnicredit. Spre deosebire de un împrumut clasic, factoringul nu implică dobânzi și comisioane ascunse. Singurul cost îl presupune un comision de doar 3% din suma totală a facturilor în decursul unei anumite luni.

Serviciu de consultanță

Fiecare client care alege să colaboreze cu Omnicredit beneficiază și de îndrumare către cele mai bune decizii. Operatori specializați sunt mereu la dispoziție pentru a oferi răspunsuri la întrebări și detalii despre fiecare serviciu de micro finanțare disponibil.

Sursa foto: omnicredit.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri