Apple a anunţat că şi-a suspendat vânzarea tuturor produselor sale în Rusia, după ce a luat deja mai multe măsuri ca răspuns la invazia Ucrainei, urmând numeroase companii care au optat să se distanţeze de Moscova.

Producătorul de telefoane iPhone, computere Mac şi tablete iPad a explicat într-un mesaj transmis AFP că a oprit exporturile în Rusia săptămâna trecută.

De asemenea, a limitat anumite servicii, precum soluţia de plată Apple Pay şi a eliminat aplicaţiile media de stat ruseşti RT şi Sputnik din magazinul său online AppStore, scrie Agerpres.ro.

Vezi și: LIVE UPDATE | Război Ucraina: Ziua 7 a conflictului (wall-street.ro)

Apple a dezactivat şi funcţia permiţând raportarea în direct a incidentelor pe Apple Maps din Ucraina "ca măsură de siguranţă şi de precauţie pentru cetăţenii ucraineni".

"Vom continua să evaluăm situaţia şi suntem în comunicare cu guvernele relevante afectate de măsurile pe care le luăm", a indicat Apple în mesajul său.

Guvernul ucrainean, care a lansat apeluri de ajutor peste tot, l-a interpelat în mod specific Apple şi şeful său, Tim Cook.

Într-o scrisoare postată vineri pe Twitter, ministrul ucrainean al digitalizării, Mihailo Fedorov, a scris: "Vă rog (...) încetaţi furnizarea de servicii şi produse Apple Federaţiei Ruse, inclusiv blocarea accesului la Apple Store!".

"Sunt sigur că o astfel de măsură va încuraja populaţia tânără şi activă a Rusiei să facă să înceteze" agresiunea militară, a adăugat el.

După anunţul Apple, ministrul ucrainean l-a îndemnat pe Tim Cook "să termine treaba şi să blocheze accesul la AppStore în Rusia".

Prin suspendarea vânzărilor, Apple urmează exemplul altor companii care au ales să se retragă din Rusia, aflată sub sancţiuni economice severe de săptămâna trecută.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri