Mykhailo Federov, ministrul transformării digitale din Ucraina, i-a trimis un mesaj lui Tim Cook, CEO-ul Apple, prin care i-a cerut ca gigantul IT să taie accesul Rusiei la Apple Store și la produsele Apple.

”Întreaga planetă respinge agresorul prin impunerea de sancțiuni. Inamicul trebuie să sufere pierderi importante. Dar avem nevoie și de ajutorul vostru, în 2022 tehnologia modernă este poate cel mai bun răspuns pentru tancuri și lansatoare de rachete”, precizează Mykhailo Federov, conform The Guardian.

Prin intermediul unui mesaj pe Twitter, Mykhailo Federov a prezentat scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Tim Cook.

Statele Unite ale Americii l-au sancționat pe președintele rus Vladimir Putin și pe ministrul său de externe Serghei Lavrov, interzicându-le intrarea pe teritoriul lor, o decizie extrem de rară împotriva unor lideri străini, conform anunțului făcut de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki.

Interdicţia de a călători în Statele Unite va face "parte" din aceste măsuri, luate ca represalii la invazia Ucrainei, a spus ea.

"Este un element obişnuit" al sancţiunilor împotriva unor personalităţi străine, a adăugat Jen Psaki, subliniind totodată că detaliile acestor sancţiuni istorice contra preşedintelui rus vor fi dezvăluite mai târziu.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri