Startup-ul healthtech, fondat în România în 2019, a cunoscut o expansiune remarcabilă în 2021 și țintește creșterea portofoliului de clienți, integrarea cu clinicile și operatorii de fitness parteneri în vederea asigurării unei experiențe de utilizare integral online și lansarea propriei platforme de telemedicină.

SanoPass a inițiat o serie de proiecte cu parteneri din tehnologie, scheme de plăți și asigurări, și testează aplicabilitatea tehnologiilor emergente în domeniul medicinei preventive (blockchain și NFT).

Platforma de servicii și abonamente medicale și de fitness SanoPass și-a dublat anul trecut cifra de afaceri, pana la 420.000 de euro. Compania și-a crescut veniturile lunare de la 15.000 de euro în ianuarie 2021 până la 75.000 de euro în Februarie 2022. Numărul de abonați a crescut cu peste 100%, pana la 50,000 in decembrie 2021.

SanoPass este o platformă românească de healthtech care unifică și digitalizează accesul la sănătate, în peste 1.000 de clinici private, de proximitate sau din rețele mari, și peste 150 de săli de fitness. Prin intermediul rețelei sale naționale de parteneri, SanoPass a înregistrat anul trecut peste 10.000 de servicii medicale furnizate în total și 5.000 de intrări la sălile de fitness în fiecare lună, către cei 50.000 de abonați și 30.000 de utilizatori ai săi.

SanoPass asigură accesul la peste 11.000 de medici, garantând programări cu acoperire națională în maximum 48 de ore. Serviciile medicale sunt completate de modulul de fitness. Abonamentele SanoPass sunt în prezent implementate în peste 140 de companii mici și medii, care oferă angajaților acces în platformă ca beneficiu extra-salarial, sau partenerilor și clienților, în programe de loialitate și marketing.

Abonamentele SanoPass, ale căror prețuri încep de la 40 lei lunar pentru un pachet medical de bază, asigură accesul la servicii medicale de prevenție (analize și investigații medicale, imagistică, consultații medicale de orice specialitate), fitness, dar și telemedicină și triaj bazat pe AI.

Unul dintre motoarele creșterii SanoPass a fost reprezentat de parteneriatele strategice dezvoltate cu mari companii de asigurări, de investiții imobiliare, instituții financiare și din industria farma.

Modelul tradițional de accesare a serviciilor medicale a devenit o barieră în calea accesului pacienților la doctori și specialiști. Se impune găsirea unor noi modele de pachete de servicii de medicină și prevenție, centrate pe nevoile individuale ale pacienților și în același timp complementare sistemelor de asigurări publice și private. Am identificat nevoia existenței unei platforme “third party”, care să conecteze pacienții cu furnizorii de servicii medicale și de wellness. În rețeaua de parteneri SanoPass se numără și clinici și profesioniști specializați și supra-specializați, care nu sunt neapărat afiliați unei rețele mari.

Andrei Vasile și Delia Iliasa, co-managing partners SanoPass

“În ultimii 10 ani țările din CEE au cunoscut o rată de creștere a Produsului Intern Brut egală sau uneori mai mare decât a țărilor din Vest. Acest lucru face ca interesul și puterea de cumpărare a serviciilor de sănătate și wellness să crească, în timp ce contextul pandemic a arătat clar care sunt punctele nevralgice ale sistemelor publice de sănătate și nevoia tot mai mare de servicii private de prevenție, livrate în mod coerent și eficient”.

SanoPass este unul dintre cele mai active startup-uri din zona de healthtech din întreaga regiune, fiind de asemenea cotat în top 3 startup-uri din industria de fitness în România. Compania a atras încă de la început susținerea fondului de investiții Cleverage Venture Capital, fond rezultat din asocierea antreprenorilor Wargha Enayati, fondator Regina Maria şi preşedinte Enayati Group, Georgios Sofianos, antreprenor în industria de sănătate şi CEO Sofmedica, Sergiu Neguţ - business angel şi co-fondator Fintech OS şi Voicu Oprean, fondator AROBS Transilvania Software.

În runde anterioare, SanoPass a atras investiții de 400.000 de euro (rundă Seed, în 2020), respectiv 850.000 de euro (rundă Bridge, în martie 2021), în ambele runde investitorul principal find Cleverage Venture Capital.

Prin noua rundă de finanțare, în valoare de 3.000.000 de euro, SanoPass vizează accelerarea dezvoltării prin creșterea portofoliului de clienți, integrarea cu clinicile și operatorii de fitness parteneri în vederea digitalizarii integrale a experienței de utilizare și lansarea propriei platforme de telemedicină.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri