Măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei au fost puse în aplicare şi vizează disponibilităţile aflate în conturile bancare active ale Aeroflot Reprezentanţă, controlată indirect de trei persoane supuse sancţiunilor internaţionale, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Entitatea Aeroflot - Reprezentanţă (CUI 6320110) este reprezentanţa în România a companiei Aeroflot PJSC Rusia, companie deţinută de Guvernul rus în proporţie de 57,34%. În cadrul organelor de conducere ale entităţii Aeroflot PJSC Rusia se regăsesc trei persoane supuse sancţiunilor internaţionale respectiv, preşedintele Consiliului de Administraţie, Vitaly Gennadyevich Savelyev, preşedintele Consiliului de conducere, Mikhail Igorevich Poluboyarinov, şi membru al Consiliului de Administraţie Sergey Viktorovich Chemezov", scrie Agerpres.

Din analiza informaţiilor din bazele de date la care ANAF are acces, se confirmă faptul că Aeroflot PJSC este controlată indirect de persoanele menţionate mai sus.

Astfel, potrivit ANAF, au fost puse în aplicare prevederile art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, conform cărora "se îngheaţă toate fondurile şi resursele economice care aparţin, se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entităţi sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în lista din anexa I."

"Măsurile luate vizează disponibilităţile aflate în conturile bancare active ale Aeroflot Reprezentanţă, controlată indirect de persoanele fizice listate Vitaly Gennadyevich Savelyev, Mikhail Igorevich Poluboyarinov şi Sergey Viktorovich Chemezov, deschise la banca Raiffeisen Bank SA, respectiv: RO60RZBR0000060015045177; RO62RZBR0000060003770249; RO85RZBR0000060002407567, aşa cum reiese din Ordinul preşedintelui ANAF de blocare a fondurilor şi resurselor economice care se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate direct sau indirect de entitatea Aeroflot Reprezentanţă, nr. 420/16.03.2022, publicat în Monitorul Oficial nr 262/17.03.2022.", se precizează în comunicat.

Totodată, ANAF precizează că, în procesul de luare a deciziilor privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, autorităţile competente efectuează toate cercetările necesare ţinând seama de situaţie, inclusiv dacă este nevoie de consultarea autorităţilor competente din orice alt stat.

"Menţionăm că art. 20 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 reglementează obligaţia de confidenţialitate în sensul că informaţiile deţinute în legătură cu persoanele sau entităţile desemnate pot fi transmise numai în condiţiile prevăzute de lege. Astfel, în conformitate cu art.19 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.202/2008, ordinul de blocare se publică în Monitorul Oficial al României, dată de la care informaţiile respective devin publice", se mai spune în comunicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri