Proiectul Cantina Socială a fost inițiat de Kaufland în februarie 2021, din acel moment retailerul pregătind, zilnic, fără excepție, indiferent dacă sunt perioade de sărbătoare sau nu, câte 1000 de porții zilnic pentru persoanele aflate în situații dificile.

Cu atât mai mult, în această perioadă, Kaufland a pregătit porții de mâncare cu specific tradițional de Paște pentru persoanele fără adăpost, dintre preparate nelipsind drobul, friptura de miel, cozonacul sau ouăle roșii.

"Benefciarii cantinei sunt oameni fără adăpost, sau persoane în situații dificile din punct de vedere financiar. În general, fac parte din grupuri vulnerabile", a declarat, pentru wall-street.ro, Katharina Scheidereiter, CSR Kaufland România.

Aceasta a arătat că retailerul a invitat ONG-urile de profil să explice pentru cine sunt aceste porții, după care s-a făcut un contract cu fiecare ONG pentru ridicarea mâncării.

Vineri, de obicei, le dăm oamenilor fără adăpost o porție mai consistentă ca să aibă ce mânca și pe timp de weekend.

Katharina Scheidereiter, CSR Kaufland România

Citește și PROGRAMUL de Paște al supermarketurilor

De asemenea, a explicat Katharina Scheidereiter, pentru Kaufland risipa alimentară este o temă foarte importantă și, pe de altă parte, unul dintre domeniile foarte importante în strategia de CSR sunt proiectele sociale.

"În aceste condiții, era firesc să facem un loc unde oamenii nevoiași primesc o masă caldă și în același timp să putem combate și risipa alimentară", a explicat Katharina Scheidereiter.

Cât privește războiul din Ucraina, aceasta a declarat că încă din prima zi a războiului, 24 februarie, compania Kaufland a fost foarte implicată în a găsi soluții pentru a întâmpina persoanele care trebuie să se refugieze din Ucraina și, pe lângă lucrurile pe care le-a făcut la graniță și în alte orașe, în București s-a observat că poate fi implicată și cantina.

Iar din acel moment, s-au făcut cam 1200 de porții extra pentru persoanele care s-au refugiat în București sau care erau în tranzit.

Pentru mine, crescută în ideea de a-ți iubi aproapele, tot timpul a fost important să ajutăm și să dăm ceva înapoi, mai ales de sărbători.

Katharina Scheidereiter, CSR Kaufland Romania

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri