Timpul este cel mai pretios cadou care se poate oferi, iar armonia dintr-un camin este definitorie pentru Craciun, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, managerul departamentului de CSR al Kaufland Romania. Am stat de vorba cu reprezentanta retailerului in cadrul proiectului derulat de WALL-STREET cu Hospice Casa Sperantei, despre atmosfera de sarbatori si amintirile de cand era copila.

Acest articol face parte dintre-un proiect editorial desfasurat de WALL-STREET cu HOSPICE Casa Sperantei, in care aflam cum simt si petrec Craciunul managerii din companiile din Romania.

Anna Katharina Scheidereiter, managerul departamentului de CSR al Kaufland Romania, a auzit pentru prima data de Hospice in contextul maratonului din anul 2011, cand firma cauta o cauza pentru care angajatii sa alerge: "De atunci am ramas alaturi de ei".

Wall-street.ro (WS): Pentru majoritatea oamenilor, sarbatorile de iarna inseamna „acasa” si „cadouri”. Ce inseamna pentru dumneavoastra „acasa” si unde va simtiti „acasa”? Ce cadouri va place sa faceti?

Anna Katharina Scheidereiter (A.K.S.): Acasa este locul unde te simti linistit, unde poti fi tu insuti si esti inteles. Acest sentiment nu este neaparat legat de un loc sau de un om anume. Acest sentiment de acasa se poate schimba brusc sau poate ramane constant. Eu ma simt acasa aici, in Bucuresti, pentru ca aici sunt fericita. Imi place sa fac cadouri personalizate, ceva care sa arate persoanei respective ca m-am gandit la ea.

WS: Ce va doriti sa primiti de Craciun?

A.K.S.: Cel mai pretios dar in zilele noastre este timpul. Daca cineva drag imi daruieste timp de calitate petrecut impreuna, atunci este cel mai frumos cadou pentru mine.

WS: Credeti ca este important sa ajutam si sa daruim in aceasta perioada?

A.K.S.: Cred ca este foarte important sa ajutam si sa daruim, dar nu numai in aceasta perioada. Vedem ca oamenii sunt implicati si darnici inainte de sarbatori, dar este important sa nu uitam de acest spirit si pe parcursul anului.

WS: Ce planuri aveti pentru Craciunul din 2019?

A.K.S.: Sincer, inca nu stiu. Cred ca il voi petrece cu prieteni, o sa ma autoinvit la ei acasa.

WS: Ce parere aveti despre "febra cumparaturilor" de Craciun?

A.K.S.: Fiecare trebuie sa defineasca ce inseamna Craciun pentru el. Pentru mine, nu cadourile sau mancarurile sunt cele importante, ci armonia dintr-un camin cald, un zambet primitor si o imbratisare din suflet.

WS: Care este cea mai placuta amintire de Craciun?

A.K.S.: Sincer, nu aveam o anumita traditie de sarbatori in Germania. Cred ca cea mai implinita m-am simtit cand am facut voluntariat in seara de Ajun cu oamenii fara adapost, varstnici, singuri din orasul meu natal.

WS: Cum va petreceati Craciunul cand erati mica?

A.K.S.: Cand eram foarte mica imi amintesc ca mergeam la biserica, apoi mancam si, dupa povestea Craciunului, gaseam cadouri sub brad. Tin minte ca eram foarte nerabdatoare sa treaca prima parte.

WS: Ce primeati de Craciun cand erati mica?

A.K.S.: Cel mai des sosete sau alte haine. Ceea ce nu era ce-si doreste un copil. Dar primeam si jucarii si multe dulciuri.

WS: Care este colindul sau melodia preferata iarna?

A.K.S.: Inca stiu sa cant toate cele 3 strofe de la "O Tannenbaum" (O, brad frumos), dar nici o perioada de sarbatori nu incepe cu adevarat fara "Last Christmas".

WS: Care este mancarea favorita de Craciun? Cine prepara masa de sarbatori in familia dumneavoastra?

A.K.S.: In Germania se mananca gasca sau crap, galuste de cartofi, sos brun si varza rosie. Stiu sa prepar aceste retete, dar nu am mai facut-o de mult. In Romania imi place salata de boeuf, dar si caltabos.

WS: Care este mirosul care va aduce aminte de sarbatorile de iarna?

A.K.S.: Cozonac proaspat scos din cuptor, crengi de brad si lumanari.

WS: Cum arata Craciunul ideal pentru dumneavoastra?

A.K.S.: Un spirit de Craciun in adevaratul sens: sa vrei sa dai mai mult decat ceea ce primesti.

Redirectioneaza 20% din impozitul pe venit/profit pentru serviciile de ingrijire paliativa oferite de HOSPICE Casa Sperantei pacientilor adulti si copii care sufera de o boala incurabila. Detalii pe: https://www.hospice.ro/20hospice/.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri