Kaufland România a anunțat că va retrage „voluntar și preventiv” un suc de mere și de vișine pe care îl comercializa la raft. Decizia vine după ce din cauza mai multor nereguli găsite de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Ce trebuie să faci imediat dacă ai consumat acest produs. Anunțul ANSVSA

Sucul de mere și de vișine la 3 litri, marca „Vreau din România”, comercializată doar în magazinele Kaufland a fost retras de la raft din cauza faptului că inspectorii ANSVSA au descoperit că s-au depășit valorile admise pentru patulină în acest produs. Instituția recomandă clienților care au cumpărat acest produs să NU îl consume și să îl ducă înapoi în magazin pentru a-și primi banii înapoi.

Sursa foto: captură ANSVSA

În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză. Clienții care au achiziționat produsul mai sus menționat cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

ANSVSA

Lista magazinelor Kaufland în care a fost comercializat sucul de mere și de vișine o puteți regăsi AICI.

Ce este patulina

Patulina este o micotoxină (substanță chimică toxică produsă de fungi) solubilă în apă. Micotoxinele prezente în mod normal în diverse produse alimentare reprezintă deseori o problemă de siguranță alimentară.

Patulina a fost descoperită drept contaminant în multe fructe (pere, caise, piersici si struguri), legume, cereale şi alte alimente mucegăite, cu toate acestea, sursa majoră de contaminare constituind o merele şi produsele din mere.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri