Just Eat Takeaway.com, cea mai mare companie de livrări de alimente din Europa, va renunța la operațiunile din România. Aceasta este al treilea exit important al unei companii de food delivery din România, după Uber Eats și Foodpanda (care a fost achiziționat de Glovo).

Cu marje mici de profit și într-o piață foarte competitivă, companiile de food delivery renunță în general la operațiunile din țările unde nu reușesc să fie lideri de piață.

Takeaway.com iese astfel din a treia țară în 2022, compania nefiind dispusă să mențină operațiunile neprofitabile.

„Presiunea competitivă, amploarea operațiunilor noastre, precum și nivelul penetrării operațiunilor de livrare de alimente în România au fost insuficiente pentru a susține o afacere sănătoasă”, au declarat reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.

Takeaway, care a înregistrat o pierdere de peste 1 miliard de euro în 2021, a părăsit piețele portugheze și norvegiene în martie.

”Renunțarea la operațiunile din România ne permite să ne concentrăm asupra piețelor unde suntem lideri de piață și care sunt profitabile în mod sustenabil”, au mai spus oficialii Takeaway.

În luna mai 2020, Uber Eats, un alt jucător important în piața globală de food delivery, a anunțat că se retrage din România.

De asemenea, la finalul anului trecut, Glovo a primit aprobarea din partea Consiliului Concurenței pentru achiziționarea Foodpanda în România. Tranzacția a făcut parte parte dintr-o serie de achiziții separate cu Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume, pentru cumpărarea unora dintre companiile sale din Europa Centrală și de Est.

Principalele companii de food delivery în Europa sunt Uber Eats, Deliveroo, Doordash și Delivery Hero.

Sursa foto: Shutterstock / Vlad Ispas

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri