Uber Eats, serviciul de food delivery al Uber, și-a anunțat clienții că va sista activitatea din România începând cu data de 4 iunie 2020. Compania nu a menționat dacă decizia are sau nu legătură cu evoluția crizei COVID-19.

"După doi ani în care am desfășurat parteneriate cu restaurantele locale pentru a oferi servicii de livrare de mâncare convenabile și de încredere, am luat decizia dificilă de a sista serviciile Uber Eats în România, începând cu 4 iunie", se menționează într-un anunț al companiei.

"Deși ne pare rău că Uber Eats nu va mai fi disponibil în România, susținem în continuare comunitățile noastre din această regiune prin serviciile de comenzi de curse cu Uber. În momentul de față prioritatea noastră este să minimizăm impactul asupra colaboratorilor noștrii - restaurantele partenere, curierii parteneri și clienții ce ne-au susținut în această perioadă", au mai adăugat oficialii Uber în anunț.

În luna martie, Uber Eats a decis să renunțe la taxa de livrare pentru toți utilizatorii din România și din multe alte piețe din Europa Centrală și de Est, până pe 22 martie, pentru a sprijini clienții și restaurantele locale care au dificultăți în a-și desfășura activitatea și în a supraviețui impactului provocat de Covid-19.

Decizia Uber vine în ciuda faptului că aplicația de food delivery înregistrase o creștere a comenzilor de chiar și de 50% (prin intermediul Revolut) în timpul pandemiei COVID-19,

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri