Compania de logistică UPS a anunțat că intenționează să achiziționeze Bomi Group, jucător important în industrie și furnizor multinațional de servicii logistice în domeniul medical. Tranzacția include facilități cu temperatură controlată în 14 țări și aproape 3.000 de membri Bomi Group cu competențe avansate în Europa și America Latină.

„Lider global în segmentul de logistică medicală, Bomi contribuie la îmbunătățirea portofoliului nostru de servicii și la accelerarea procesului prin care intenționăm să devenim furnizorul numărul unu de servicii logistice medicale complexe”, a declarat Kate Gutmann, EVP și președinte International, Healthcare and Supply Chain Solutions.

Bomi Group oferă servicii cu valoare adăugată pentru sectoarele Medtech și Pharma din 1985. Este o companie dedicată sectorului medical care a construit relații de afaceri solide și de lungă durată cu peste 150 de clienți multinaționali din întreaga lume. Liderii cheie din Bomi Group, inclusiv CEO-ul Marco Ruini, își vor păstra responsabilitățile, asigurând continuitatea serviciilor către clienții Bomi Group după finalizarea tranzacției. Toți cei 3.000 de angajați ai Bomi Group vor continua să fie parte din organizație.

Bomi Group va adăuga la capabilitățile UPS Healthcare peste 350 de vehicule cu temperatură controlată și 391.000 m2, oferind clienților acces la timpi de livrare mai rapizi, o flexibilitate mai mare de producție și oportunități în atragerea de business-uri noi. Achiziția va juca un rol cheie în furnizarea de tratamente farmaceutice și biologice de ultimă generație, care necesită servicii logistice de precizie pentru produsele sensibile la factori precum timpul de livrare și temperatură.

„Ne concentrăm asupra dezvoltării unor capabilități și servicii de logistică ce le permit clienților noștri să livreze cele mai recente inovații din domeniul medical”, a declarat președintele UPS Healthcare Wes Wheeler.

Achiziția Bomi face parte din planul UPS Healthcare de extindere a rețelei și serviciilor pentru a răspunde cererii în continuă creștere – incluzând Bomi, UPS Healthcare și-a dublat capabilitățile globale din 2020 până în prezent. Extinderile recente includ facilități de logistică pentru domeniul medical de ultimă generație, construite recent și care vor fi deschise în curând în Germania și Australia, precum și un campus extins în Ungaria și Țările de Jos.

De asemenea, UPS Healthcare a îmbunătățit recent UPS Premier, un serviciu bazat pe tehnologie care poate prioritiza și urmări expedițiile critice pe o distanță de 3 metri de locația lor, oriunde în rețeaua globală a UPS.

Finalizarea tranzacției este estimată pentru sfârșitul acestui an, fiind supusă revizuirii și aprobării din partea autorităților de reglementare. Valoarea și termenii tranzacției nu au fost dezvăluite pentru moment. J.P. Morgan Securities LLC a asistat UPS în calitate de consilier financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri