Cuptoarele profesionale reprezintă cele mai importante echipamente dintr-o bucătărie, indiferent dacă este vorba despre un restaurant, o pizzerie, o cantină sau o patiserie. Cu ajutorul lor sunt produse preparatele care, pentru a fi apreciate de clienți așa cum se cuvine, trebuie să arate impecabil și, în același timp, să aibă un gust delicios.

Datorită progresului tehnologic, aceste echipamente HoReCa au ajuns în ultimii ani să se transforme în veritabile stații inteligente de gătit. produse de branduri recunoscute la nivel internațional, permit pregătirea rapidă a meniurilor cu un efort minim din partea utilizatorilor și un consum redus de energie.

Tipuri de cuptoare profesionale

Din gama de echipamente HoReCa fac parte produse adaptate specificului fiecărei bucătării în parte și capabile să ajute la prepararea în condiții optime a tuturor tipurilor de rețete. Iată care sunt cuptoarele cel mai frecvent folosite!

  • cuptoarele cu convecție, gastronomice, reprezintă soluția ideală pentru prepararea rapidă a celor mai multe meniuri;
  • cuptoarele multifuncționale sau multicook reprezintă însăși definiția stației inteligente de gătit și a profesionalismului desăvârșit în bucătărie;
  • cuptoarele combi – sau cu aburi - oferă mâncărurilor un gust savuros, care va fi apreciat chiar și de către cei mai pretențioși clienți;
  • cuptoarele cu gătire accelerată reușesc performanțe deosebite în ceea ce privește economisirea timpului, astfel încât felurile de mâncare ajung pe masa clienților chiar și de 5 ori mai repede;
  • cuptoarele create special pentru brutarii si patiserii permit pregătirea în cele mai bune condiții a produselor specifice;
  • cuptoarele pentru pizza sunt decisive pentru gustul celui mai îndrăgit dintre toate preparatele specifice bucătăriei italiene;
  • rapiditatea contează, însă pentru anumite rețete este nevoie de modul slow-cooking. Modelele de echipamente HoReCa din această categorie - cook&hold - garantează obținerea unui gust cu totul special;
  • dospitoarele și dulapurile calde sau sertarele pentru menținere la cald sunt, la rândul lor, esențiale pentru o păstrare și apoi o servire ireproșabile.

Prin ce se remarcă modele de cuptor combi, cu aburi?

Coacerea cu aburi și diferitele echipamente HoReCa folosite în acest scop se bucură de o apreciere tot mai mare, de la un an la altul. Gătite în acest fel, legumele își păstrează aroma, culoarea și textura, iar vitaminele și mineralele se mențin și ele mai bine în comparație cu alte forme de gătit.

Atât pentru legume, cât și pentru carne, pregătirea este rapidă și, în plus, nu există riscul ca mâncarea să se usuce. În plus, chiar și preparatele reîncălzite într-un astfel de echipament au un gust proaspăt.

Unul dintre produsele care se bucură de o mare apreciere din partea utilizatorilor este un cuptor electric combi cu aburi, programabil, dotat cu umidificator și cu două ventilatoare. Generează temperaturi cuprinse între +10 și +260 de grade Celsius. Fiecare detaliu a fost gândit astfel încât să asigure o calitate impecabilă și ușurință în manevrare. camera de gătit sudată, marginile interioare rotunjite, garnitura detașabilă a ușii sau mânerul ergonomic, rezistent la temperaturi ridicate. Este dotat cu timer programabil pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 240 de minute.

Cu astfel de echipamente HoReCa, produsele oferite clienților au un gust impecabil și asigură revenirea acestora, pentru a se bucura din nou de o masă sănătoasă și delicioasă!

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri