Ștefan Urziceanu, Head of CSR Carrefour, a vorbit, în cadrul evenimentului CSR Growing Responsible 2022, organizat de wall-street.ro, despre ce poate face mediul privat pentru societate. Acesta a declarat că una dintre probleme este teama companiilor, în special a celor mai mici, de a nu face prea puțin.

„Astăzi discutăm despre companii mari, dar cred ca la nivel individual, nicio faptă bună nu este prea puțin, atât timp cât ne referim la nevoile reale ale comunităților. Dar, încă observăm companii care, de frică să nu facă prea puțin, aleg să nu facă nimic”, a declarat Ștefan Urziceanu.

Acesta a spus că înainte să vorbim despre educație, trebuie să rezolvăm problemele mai severe care pun o barieră între comunitățile defavorizate și educație.

„Educația este unul dintre pilonii principali ai Carrefour, dar, revenind la nevoile reale ale comunității, ca sa ajungem la educație trebuie să rezolvăm problemele mult mai grave. Sărăcia înseamnă discriminare. Din cauza sărăciei, familiile nu le pot oferi o alimentație sănătoasă și educație”, a adăugat reprezentantul Carrefour România.

Ștefan a menționat că dorința de a face bine este în creștere, însă că oamenii au nevoie de modalități prin care pot face acest lucru mai ușor.

„Este în natura noastră să ne apropiem unii de ceilalți, când discutăm despre probleme atât de diverse și de grave precum cele din comunitățile vulnerabile. Dar, într-un mediu atât de dinamic, de multe ori nu avem timp să ne informăm cum putem face bine. Aplicația Act For Good, dezvoltată de Carrefour, este un instrument digital care exact asta face, ne aduce mai aproape unii de ceilalți. Pe lângă faptul că utilizatorii aplicației câștigă timp, aceștia primesc și puncte la fiecare sesiune de cumpărături, iar aceste puncte pot fi folosite atât în interes personal, pentru a beneficia de diverse oferte si experiențe, fie pentru a face bine”, a menționat acesta.

Evenimentul CSR Growing Responsible are ca Main Partner Carrefour, ca Partner Raiffeisen Bank și este Supported by Autonom și Florăria cu Povești.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri